Савченко розказав, коли можуть відремонтувати південнобузький міст у Миколаєві

Савченко розказав, коли можуть відремонтувати південнобузький міст у Миколаєві

Укрінформ
Південнобузький міст через річку Південний Буг в м. Миколаєві, який нині перебуває в аварійному стані, повинен бути переданий на баланс Мінінфраструктури. Лише тоді його можна буде відремонтувати.

На цьому наголосив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко на своїй сторінці у Facebook.

«Південнобузький (Варварівський) міст через річку Південний Буг в м. Миколаєві повинен бути переданий на баланс Мінінфраструктури. Лише у цьому випадку міст, що потребує значних капіталовкладень, буде реконструйовано. Миколаїв ніколи не зможе зібрати гроші своїми силами на його ремонт», - зазначив  Савченко.

Він також повідомив, що звернеться з відповідною пропозицією до уряду і має підтримку у цьому питані народних депутатів від Миколаївщини.

Варто зазначити, що у липні цього року на нараді, ініційованій головою ОДА, представники проектної організації запропонували три варіанти проектних рішень для реконструкції мосту. Найдешевший з них - вартістю 340 млн грн, найдорожчий – 1 млрд 116 млн грн.

Як уже повідомляв Укрінформ, ще у вересні 2017 року депутати міської ради, за результатами комплексного обстеження мосту, назвали стан Варварівського мосту критичним. Обстеження виявило значні недоліки та дефекти механізмів розводки та систем автоматики і сигналізації розвідної прогонової будови мосту. Крім того, в результаті підводного водолазного обстеження встановлено підмив грунту під площею фундаментних плит опор мосту, руйнування бетону з оголенням арматури, суттєво пошкоджені опорні частини - зафіксовано тріщини та руйнування захисного шару бетону опор. Метал на частинах плит мосту пошкоджений корозією, герметизуючий антикорозійний шар відсутній.

Читайте також: На місцеві дороги Рівненщини виділили значно більше коштів, ніж на державні - ОДА

Технічний звіт по мосту разом з проханням вжити заходів щодо його термінового ремонту депутати направили до Міністерства інфраструктури України, але наразі жодних зрушень у цьому питання немає.

Питання ускладнюється ще й тим, що сама поверхня мосту є дорогою міжнародного значення, а його покриття знаходиться на балансі Служби автодоріг. У той же час сама конструкція мосту належить громаді Миколаєва. Отож місцева влада не може самостійно приймати рішення навіть про обмеження руху транспорту по ньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-