На місцеві дороги Рівненщини виділили значно більше коштів, ніж на державні - ОДА

На місцеві дороги Рівненщини виділили значно більше коштів, ніж на державні - ОДА

Укрінформ
Цьогоріч обсяги виділених на місцеві дороги Рівненщини коштів в рази перевищують фінансування державних доріг в області.

Про це сказав перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Віталій Ундір під час наради у Рівному, куди дорожники зі всієї України з’їхалися, щоб обговорили стан підготовки галузі до зими і підбити підсумки весняно-літнього сезону, повідомляє сайт ОДА.

«Цього року ми маємо унікальну і парадоксальну ситуацію: обсяги виділених на місцеві дороги кошти в рази перевищує фінансування державних доріг. Тобто дороги, які не обслуговувались або обслуговувались за залишковим принципом останні 27 років, сьогодні ремонтуються і це є показником. Ми раді, що частину з тендерів виграв облавтодор, адже це єдина організація, яка має розгалужену мережу філій, людей і техніки по всій області. Відтак ми маємо намір продовжити цю співпрацю і в подальшому її розширювати», - зазначив Ундір.

Очільник Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України» Роман Косинський зауважив, що Рівне не випадково було обране місцем для проведення галузевої виробничої наради.

«Завдяки плідній та ефективній співпраці з органами місцевої влади, Рівненський облавтодор має нормальні економічні показники і ситуація в області з утриманням доріг і їх ремонтами на фоні всієї держави виглядає досить непогано», - сказав Косинський.

Він додав, що Рівненський облавтодор ефективно працює як з бюджетними, так і з сторонніми замовниками, і навіть виконує роботи на дорогах загального користування в інших областях.

Читайте також: Гройсман показав, як відремонтували трасу "Харків-Охтирка"

Голова Рівненської облради Олександр Данильчук зазначив що заявок на фінансування ремонтів доріг в області отримано на суму понад 2 мільярди гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-