У Вінниці - день жалоби за волонтером та бійцем ООС Белінським

У Вінниці - день жалоби за волонтером та бійцем ООС Белінським

Укрінформ
У Вінниці в середу попрощалися з 53-річним військовослужбовцем 59-ї окремої механізованої бригади Валентином Белінським, який помер під час виконання обов’язків у ході ООС. До служби у війську він був відомим волонтером.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив волонтер Василь Нечипорук (позивний Душман).

«Сьогодні прощаємося з Валентином Белінським. Він помер від гострої серцевої недостатності  під час несення служби в ООС. Провести його в останню путь приїхали бойові побратими, а також прийшли багато людей з Вінниці. Бо його знали і поважали як людину, волонтера, який ще до служби у 2014-2017 роках сотні разів їздив на передову – возив хлопцям усе, що потрібно», - повідомив Нечипорук.

За його словами, Валентин Белінський служив водієм-санітаром за контрактом у 59-й окремій механізованій бригаді. Помер він 10 вересня. У нього залишилися дружина та неповнолітня донька.

Читайте також: Доба в ООС: 33 ворожих обстріли, один боєць загинув, троє поранені

Земляки попрощалися з Валентином Белінським у Вінниці на Майдані Небесної Сотні. Поховають його на Алеї Героїв центрального міського кладовища.

На знак вшанування пам’яті військовослужбовця у Вінниці в середу оголошено День жалоби. На всій території міста приспущено прапори України із траурною стрічкою на будинках і спорудах місцевого самоврядування, будівлях комунальних підприємств, установ та організацій. На час проведення прощальної церемонії та поховання на території міста обмежили проведення концертно-розважальних заходів та спортивних змагань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-