На форумі

На форумі "Таврійські горизонти" підпишуть меморандумів на $600 мільйонів

Укрінформ
На міжнародному інвестиційному форумі "Таврійські горизонти", відкриття якого відбудеться 21 вересня в Києві, планується укладення близько десяти меморандумів на суму близько 600 мільйонів доларів.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми звертаємо увагу на цей форум всіх тих, хто хоче взяти у ньому участь. Це буде новий, сучасніший формат форуму, повністю трансформований від традиційного, який проходив раніше. Ми чекаємо на укладення близько 10 меморандумів з інвесторами на суму близько 600 мільйонів доларів", - сказав Гордєєв.

Він уточнив, що міжнародний інвестиційний форум «Таврійські горизонти», який цього року пройде 10-й раз, раніше проходив у місті Новокаховка, а цього разу запланований у київському виставковому центрі «Парковий»(«КВЦ Парковий»).

Читайте також: Україна очікує від General Electric ще 29 локомотивів - Гройсман

Як зазначив Гордєєв, на форумі буде оголошено про початок будівництва двох вітроелектростанцій загальною потужністю 360 МВт.

"Кілька днів тому у присутності Президента України було укладено контракт з норвезькою компанією і генеральним підрядником - китайською компанією - про будівництво однієї з найбільших вітрових станцій у Херсонській області на суму близько 450 мільйонів доларів. Ця інвестиція почне реалізовуватися найближчими днями", - розповів керівник Херсонщини.

Він додав, що цікаво, що проект реалізовуватиметься у безпосередній близькості від окупованого Криму, а ще два роки тому інвестори не наважувалися вкладати гроші в територію, яка граничить з окупованим Кримом.

"Херсонська область, окрім тих викликів, які були, придбала нові, пов'язані з тим, що у  безпосередній близькості від неї є окупована територія, є постійна напруга між територіями. І якщо два роки тому іноземці боялися приїжджати на Херсон, то на форумі ви побачите цих іноземців, які вже мільярди, я підкреслюю, мільярди доларів вкладають в Херсонську область, причому на кордон розмежування з окупованим Кримом", - сказав Гордєєв.

Він повідомив, що на форумі очікується більше 600 гостей з Азербайджану, Білорусі, В'єтнаму, Індії, Італії, Казахстану, Норвегії, Палестини, Швеції, Фінляндії, а також делегація членів Міжнародного трейд-клуба в Україні.

«Таврійські горизонти» вже 10 років поспіль збирають провідних експертів, бізнесменів, представників влади і дипломатичного корпусу для ознайомлення з найбільш перспективними інвестиційними проектами Херсонської області. Минулого року у рамках форуму було підписано 12 меморандумів про співпрацю, 6 з яких - у сфері реалізації інвестиційних проектів на суму близько 2 млрд євро, які забезпечили  надходження податків до зведеного бюджету на суму 56 млн грн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-