Україна очікує від General Electric ще 29 локомотивів - Гройсман

Україна очікує від General Electric ще 29 локомотивів - Гройсман

Укрінформ
Компанія General Electric поставить до України 30 локомотивів, один з них - "Тризуб" - увечері 10 вересня доставлено у порт Чорноморськ на Одещині й вже розвантажено з судна.

Про це написав у Facebook Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Чекаємо ще 29 таких локомотивів, а далі – поглиблена кооперація на українських залізничних підприємствах протягом наступних 15 років", - наголосив Прем'єр.

Він нагадав, що локомотив "Тризуб" побудований за контрактом з General Electric. До кінця тижня його доукомплектують, проведуть всі оформлення і він вийде на лінії.

"Переговори з GE тривали лише п'ять місяців. Безпрецедентний термін для подібних домовленостей. Їхній результат вже бачимо. Попереду – оновлення рухомого складу, подальше нарощування виробництва вагонів і запровадження нових механізмів управління держкомпанією", - підкреслив Гройсман.

Читайте також: Другий локомотив General Electric уже вирушив в Україну - Укрзалізниця

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2018 року Україна і американська компанія General Electric підписали угоду на мільярд доларів. General Electric Transportation поставить "Укрзалізниці" до 200 локомотивів і модернізує 75 локомотивів. Весь проект обійдеться "Укрзалізниці" в 1 млрд доларів і розрахований на 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-