В Ужгороді активісти вимагають відкласти ремонт Набережної

В Ужгороді активісти вимагають відкласти ремонт Набережної

Укрінформ
Громадські активісти розпочали чергування на Набережній Ужа, де учора стартували ремонтні роботи підрядника у рамках проекту капремонту Набережної, 22 млн грн на який виділив місту Кабмін.

Вимоги незмінні: відкласти ремонт Набережної до часу, поки експерти не визначать, як він має відбутися, аби не пошкодити унікальну липову алею.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила громадська активістка Ліна Дегтярьова.

“Чергування на Набережній розпочалося учора — одразу з тим, як були помічені дерев'яні щити на Набережній, якими підрядник перегородив прохід у місці, де планували розпочати роботи. Чергує десять активістів від 7 ранку до 24 опівночі. Поки ми зібралися на набережній учора після повідомлень про встановлення дерев'яних огороджувальних щитів на Набережній, грейдер уже встиг зламати гілку на одній із старовинних лип. Після нашої появи роботи припинилися. Ми вимагали показати дозвільні документи - від Мінкультури, Мінекології (оскільки Липова алея - це пам'ятка садово-паркової архітектури), нам натомість вивісили на щитах якісь заламіновані папірці - начебто дозвільні документи та опис проекту”, - розповіла Дегтярьова.

Вона також звернула увагу на те, що на Набережній також помічені молодики в типовому одязі та спортивної статури, які спостерігають за діями активістів.

Читайте також: «10 нероб» і мерія на вибухонебезпечній набережній

Як раніше повідомили в Ужгородській мерії, роботи на Набережній Ужа - це капітальний ремонт, він не вимагає наявності дозвільних документів, що вимагають активісти. В мерії ситуацію з чергуванням активістів та припиненням розпочатих  робіт коментувати відмовилися.

За словами речниці ГУНП Тетяни Щоголевої, постійного чергування правоохоронців на Набережній немає. Вони з'являються за викликом і патрулюють Набережну в звичному режимі. Втім, зазначила вона, слідчі, які реагували на виклик активістів минулого разу, - коли розбирали бруківку, повідомляють, що ніяких кримінальних порушень в діях підрядника виявлено не було.

Скандал навколо ремонту Набережної в Ужгороді розгорівся всередині серпня - жителі міста не згодні із позицією мерії розпочати ремонт, переживають за збереження унікальної липової алеї. Є загроза, що липи, на коріннях яких прокладатимуть нову бруківку, можуть всохнути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-