Експерти ЦРМС з фінансів обмінялися досвідом на тренінгу з планування бюджетів

Експерти ЦРМС з фінансів обмінялися досвідом на тренінгу з планування бюджетів

Децентралізація
Укрінформ
Експерти Центрів розвитку місцевого самоврядування обмінялися досвідом і знаннями з планування бюджету та ознайомилися з актуальними змінами в законодавстві у цій сфері під час тренінгу, організованому за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Про це повідомляється на сайті "Децентралізація".

Тренінг «Планування місцевих бюджетів» спрямований на поглиблення знань у сфері управління місцевими фінансами з акцентом на бюджетне планування, ознайомлення з ключовими аспектами бюджетної політики на 2019 рік, а також вивчення сучасних електронних інструментів для моніторингу та контролю за використанням публічних коштів в ОТГ. Учасники також опановували майстерність ведення переговорів у конфліктному середовищі.

Заступник директора Департаменту місцевих бюджетів - начальник управління планування місцевих бюджетів Міністерства фінансів Олена Мачульна розповіла про основні аспекти бюджетно-податкової політики стосовно місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин на 2019 рік і надала розгорнуті відповіді на численні запитання щодо проблем, з якими стикаються в ОТГ при плануванні бюджету.

Спеціаліст Національної медичної служби Кароліна Інгінова разом з радником проекту USAID "Реформа ВІЛ-послуг у дії" Максимом Дудом та представницею Харківської експертної групи підтримки медичної реформи Оленою Решетняк пояснили суть і ключові аспекти фінансування первинних закладів охорони здоров’я, розкрили можливі напрямки побудови більш ефективної системи надання медичних послуг на території громад. Детально були опрацьовані питання фінансування первинної ланки медичної допомоги у 2019 році.

Команда Є-Data, офіційного порталу використання публічних коштів, що підтримується через проект GIZ «Ефективне управління державними фінансами» з 2015 року, описала можливості застосування OpenData, зокрема Є-Data і порталу «.007», для моніторингу та контролю за публічними коштами в ОТГ, роботи з кадастром, базами та реєстрами.

Питання внутрішнього фінансового та бюджетного контролю, бюджетної дисципліни та процедури формування місцевих бюджетів були презентовані координатором ЦОР з фінансової децентралізації Яніною Казюк та експертом Групи фінансового моніторингу Віктором Венцелем, які зосередилися на основних проблемах, що можуть виникнути в ОТГ під час планування бюджету на 2019 рік, та напрямках їх вирішення.

Експерти ЦРМС з різних областей під час тренінгу презентували успішні практики ОТГ в управлінні бюджетними ресурсами, обмінювалися думками про вирішення типових проблем, з якими стикаються ОТГ під час планування та виконання бюджетів. Цього разу виступали радники Івано-Франківського, Волинського та Донецького ЦРМС.

Читайте також: До 10 вересня триває реєстрація на навчальні візити до спеціалізованих ЦНАП

Заступник директора Програми «U-LEAD з Європою» Александра Фелінгер та радник Програми «U-LEAD з Європою» Юлія Сибірянська презентували основні напрямки технічної та фінансової підтримки Програмою об’єднаних територіальних громад та обговорили можливу співпрацю з регіональними ЦРМС заради підвищення фінансової спроможності ОТГ.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-