Аудитори виявили в Одеському медуніверситеті порушень на 27 мільйонів

Аудитори виявили в Одеському медуніверситеті порушень на 27 мільйонів

Укрінформ
Співробітники Державної аудиторської служби України провели в Одеському національному медичному університету ревізію фінансово-господарської діяльності, в результаті якої виявили, що протягом останніх трьох років здійснено порушення обсягом на 27 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"За результатами ревізії установлено порушень фінансової дисципліни на загальну суму 27 мільйонів 301 тисяча гривень, в тому числі порушень, які призвели до матеріальної шкоди (збитків), на суму 3 мільйони 315 тисяч гривень, з яких під час ревізії усунуто на суму 2 мільйони 310 тисяч гривень", - зазначили аудитори.

Зокрема, "через недотримання університетом законодавства допущено порушення при використанні коштів на реконструкцію, капітальний та поточні ремонти, внаслідок чого держбюджету завдано матеріальної шкоди (збитків) на загальну суму 2 мільйони 186 тисяч гривень. В тому числі університет прийняв у підрядних організацій обсяги будівельно-монтажних робіт, які фактично не виконані, але оплачені у повному обсязі, на суму 1 мільйон 444 тисяч гривень".

Крім того, університет та один із підрядників змінили в актах виконаних будівельних робіт форми КБ-2 на обсяги, перелік та вартість окремих робіт, визначених договором, які надалі були оплачені, на суму 741 тисяч гривень.

Через неналежний контроль з боку керівництва університету також пропущено строк позовної давності та втрачено боржників, яким належало оплатити відшкодування вартості навчання, чим завдано матеріальної шкоди (збитків) державному бюджету на суму 356 тисяч гривень.

Аудиторською ревізією також викрито порушення Закону України «Про публічні закупівлі» при проведенні процедури закупівлі з порушенням (10 мільйонів 015 тисяч гривень) та низку інших багатомільйонних порушень фінансової дисципліни з боку посадовців медуніверситету, про що складено відповідні акти.

За результатами ревізії Держаудитслужба направила матеріали для відповідного реагування Головному слідчому управлінню Національної поліції України.

Читайте також: Прихильники екс-ректора Одеського медуніверситету зривають початок навчального року

Як повідомлялося, у квітні ректора Одеського медуніверситету Валерія Запорожана наказом МОЗ було відсторонено від виконання службових обов'язків. Однак пізніше суд поновив його на посаді.

Керівництво МОЗ призначило у липні комісійну перевірку у виші, а ректор мав забезпечити відповідні умови для роботи комісії та надавати необхідні матеріали для проведення перевірки. Але Запорожан не допустив проведення перевірки.

17 липня в.о. глави МОЗ Уляна Супрун звільнила ректора Одеського національного медуніверситету Запорожана за порушення статуту та умов контракту. Новопризначений керівник Одеського медуніверситету Костянтин Аймедов 20 липня приступив до виконання обов'язків всупереч протидії групи представників оточення екс-ректора Запорожана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-