Прихильники екс-ректора Одеського медуніверситету зривають початок навчального року

Прихильники екс-ректора Одеського медуніверситету зривають початок навчального року

Укрінформ
МОЗ України закликає усіх співробітників і студентів Одеського національного медичного університету утриматись від підтримки протиправних дій колишнього керівництва університету.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

“Прибічники звільненого з посади ректора Валерія Запорожана зірвали офіційну посвяту студентів, що мала відбутися у приміщенні Одеського театру опери та балету 1 вересня 2018 року о 9:00 год. Незаконні дії Валерія Запорожана та Юрія Сухіна перешкоджають початку навчального року в ОНМедУ та фактично блокують функціонування закладу, що ставить під загрозу весь навчальний процес. Проведені незаконно під керівництвом колишнього ректора закладу Валерія Запорожана збори трудового колективу вранці 31 серпня у приміщенні головного корпусу Одеського національного медичного університету відбувалися із грубими порушеннями”, - наголосили у МОЗ.

“Згідно з Положенням про конференцію трудового колективу, затвердженим наказом ректора ОНМЕдУ ще у 2017 році, конференція вважається правомочною, якщо в її роботі бере участь не менше двох третин делегатів, тобто щонайменше 124 особи, передбачено спеціальний порядок делегування представників, голосування та фіксації прийнятих рішень. У результаті голосування простим підняттям рук, без належної фіксації та мандатів, учасники незаконних зборів “висловили недовіру” призначеному МОЗ України в.о. ректора Костянтину Аймедову та проголосували за призначення на цю посаду голови профкому Юрія Сухіна, що також є грубим порушенням Статуту і законодавства України”, - зазначили у МОЗ.

У відомстві поінформували, що “порушники скликали збори Вченої ради ОНМедУ, де під керівництвом Юрія Сухіна було обрано Валерія Запорожана головою Вченої ради”.

“Ще раз наголошуємо, що будь-які рішення чи дії самопроголошеного “керівника” Одеського НМУ Юрія Сухіна не мають жодного правового підгрунтя та є юридично нікчемними. МОЗ достроково розірвало контракт із ректором Одеського НМУ Валерієм Запорожаном з 17 липня 2018 року через грубі порушення ним умов контракту та фактичне недопущення до перевірки комісії МОЗ України. Окрім того, 30 серпня 2018 року до ОНМедУ надійшов лист із рішенням Київського окружного адміністративного суду від 29 серпня 2018 року у справі за позовом Юрія Сухіна та проректора Костянтина Талалаєва. Цим рішенням зупинено дію наказу МОЗ України про призначення в.о. ректора Костянтина Аймедова та заборонено МОЗ України призначати в.о. ректора будь-яку особу, крім випадків, передбачених Законом України “Про вищу освіту”. До МОЗ України це судове рішення надійшло лише сьогодні, 3 вересня 2018 року. Таке рішення суду фактично позбавляє МОЗ України можливості здійснювати свої повноваження відповідно до законодавства України, зокрема, Закону “Про управління об’єктами державної власності”, та ставить під загрозу нормальне функціонування Університету на початку навчального року з усіма відповідними наслідками (проблеми з навчальним процесом, господарською діяльністю, виплатам працівникам та студентам)”, - наголосили у МОЗ.

На думку МОЗ України, судові рішення у цій справі прийняті з порушенням вимог законодавства та будуть оскаржені у встановленому порядку.

Читайте також: МОЗ оголосило конкурс у ректори Одеського медуніверситету

Як повідомляв Укрінформ, у квітні ректора Одеського медуніверситету Запорожана наказом МОЗ було відсторонено від виконання службових обов'язків. Однак пізніше суд поновив його на посаді.

Керівництво МОЗ призначило у липні комісійну перевірку у виші, а ректор мав забезпечити відповідні умови для роботи комісії та надавати необхідні матеріали для проведення перевірки. Але Запорожан не допустив проведення перевірки.

17 липня в.о. глави МОЗ Уляна Супрун звільнила ректора Одеського національного медуніверситету Запорожана за порушення статуту та умов контракту. Новопризначений керівник Одеського медуніверситету Костянтин Аймедов 20 липня приступив до виконання обов'язків всупереч протидії групи представників оточення екс-ректора Запорожана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-