МОЗ оголосило конкурс у ректори Одеського медуніверситету

МОЗ оголосило конкурс у ректори Одеського медуніверситету

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я оголосило конкурс на заміщення посади ректора Одеського національного медичного університету.

Відповідний наказ №1346 оприлюднено на офіційному сайті медуніверситету.

Виконувачу обов'язків ректора Костянтину Аймедову доручено здійснити низку організаційних заходів, пов'язаних з підготовкою та проведенням конкурсу.

"Департаменту управління персоналом та кадрової політики забезпечити публікацію оголошення про проведення конкурсу на заміщення посади ректора Одеського національного медичного університету... Виконувачу обов'язки ректора Аймедову протягом семи днів з моменту публікації видати наказ про організацію виборів", - йдеться в документі.

Читайте також: Новий ректор Одеського медуніверситету "проривався" в кабінет із поліцією

Станом на 25 липня в Одесі також завершила роботу відомча комісія, створена згідно з наказом МОЗ, яку прибічники звільненого ректора медуніверситету Валерія Запорожана намагалися не допустити до перевірки дотримання екс-ректором статуту університету та умов контракту з міністерством.

У середу біля адмінбудівлі також відбулися дві акції - прибічників призначеного в.о. ректора Аймедова та звільненого з посади Запорожана. На нечисельних мітингах обійшлося без штовханини і правопорушень.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні ректора Одеського медуніверситету Запорожана наказом МОЗ було відсторонено від виконання службових обов'язків. Однак пізніше суд поновив його на посаді. 

Керівництво МОЗ призначило у липні комісійну перевірку у виші, а ректор мав забезпечити відповідні умови для роботи комісії та надавати необхідні матеріали для проведення перевірки. Але Запорожан не допустив проведення перевірки. Такі дії ректора було кваліфіковано як "відвертий саботаж" і унеможливлення "роботи комісії". 17 липня в.о. глави МОЗ Уляна Супрун звільнила ректора Одеського національного медуніверситету Запорожана за порушення статуту та умов контракту.

Новопризначений керівник Одеського медуніверситету Аймедов 20 липня приступив до виконання обов'язків всупереч протидії групи представників оточення екс-ректора Запорожана.

Разом з тим Запорожан намагався через суд оскаржити наказ МОЗ про проведення перевірки в університеті, однак Приморський райсуд Одеси залишив позов без розгляду. Екс-ректор також оскаржує наказ МОЗ про розірвання з ним контракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-