Новий ректор Одеського медуніверситету

Новий ректор Одеського медуніверситету "проривався" в кабінет із поліцією

Фото, відео
Укрінформ
Вранці 20 липня, на четвертий день після офіційного призначення новий ректор Одеського національного медичного університету Костянтин Аймедов прибув до вишу і приступив до виконання обов'язків.

Про це професор Аймедов сьогодні сказав журналістам, вийшовши з кабінету ректора в супроводі правоохоронців та одного з народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прибув для виконання службових обов'язків. Є наказ МОЗ про призначення, на офіційному сайті оприлюднене відповідне повідомлення. Завдяки поліції вдалося зайти до кабінету. Зараз потрібно провести інвентаризацію, опис усього. Можливо, я приймаю вуз, в якому вже нічого немає", - зазначив Аймедов.

У п'ятницю члени комісії МОЗ також отримали змогу розпочати, згідно з відповідним наказом по відомству, перевірку дотримання екс-ректором медуніверситету Валерієм Запорожаном статуту університету та умов контракту з міністерством.

Читайте також: Нового очільника Одеського медуніверситету не пускають на роботу - МОЗ

Досі оточення Запорожана відмовлялося надавати необхідні документи для проведення перевірки, а також письмові пояснення щодо ненадання документів, що унеможливлювало фактичне здійснення перевірки, яку було ініційовано у зв'язку з численними скаргами народних депутатів та представників громадськості.

Крім того, охорона вишу не допускала на робоче місце в.о. ректора Аймедова. Контракт з колишнім ректором Одеського національного медичного університету Валерієм Запорожаном МОЗ України достроково розірвало 17 липня 2018 року. Одразу після інформації про дострокове розірвання контракту, Запорожан пішов на лікарняний і намагався через суд оскаржити наказ по МОЗ про проведення перевірки в університеті.

Однак 19 липня Приморський райсуд Одеси ухвалив рішення залишити без розгляду заяву екс-ректора Запорожана, що вимагав заборонити проведення в університеті комісійної перевірки МОЗ України. Екс-ректор також оскаржує наказ МОЗ про розірвання з ним контракту, а прихід до вишу членів комісії вважає "рейдерським захопленням".

Варто зазначити, що зайти до службового кабінету Аймедову вдалося лише з третьої спроби: протидіяли цьому охоронці та близьке оточення Запорожана, яке з ним працювало понад два десятиліття. Після ухвали суду члени відомчої комісії прибули в супроводі групи громадських активістів, під час штовханини, що виникла, розбито скло дверей приймальні ректора.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-