Україна не має впливу на

Україна не має впливу на "Титан", задіємо дипломатичні канали - Вакараш

Ексклюзив
Укрінформ
Екологічну проблему, спричинену виробничою діяльністю заводу "Титан", який розташований в анексованому Росією Криму, Україна може вирішити наразі лише дипломатичним шляхом.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу заявив заступник міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш після ознайомлення очолюваної ним делегації урядової міжвідомчої робочої групи із ситуацією, що склалася в результаті виробничої діяльності кримського заводу "Титан" у населених пунктах Каланчацького і Чаплинського районів Херсонщини.

"Українська сторона не має ніякого впливу на "Титан". Будемо думати, як діяти по дипломатичних каналах, цим будуть займатися дипломати. Я доповім (про висновки робочої групи - ред.), і будуть прийматися рішення на вищому рівні", - сказав Вакараш.

Що ж до можливості підключення Україною до розв'язання проблеми з "Титаном" відповідних структур Європейського Союзу, то як заявив Вакараш, "вони про це вже знають, і я думаю, що вони цією справою займаються".

На думку заступника міністра, ЄС в питанні заводу "Титан" не здійснюватиме тиск на Росію. "Там є зовсім інші важелі, яким чином працювати (для вирішення даної проблеми - ред.). Дипломати будуть працювати", - наголосив він.

На питання, коли проблема з кримським "Титаном" може бути позитивно вирішена, Вакараш сказав: "Не готовий відповісти. Не знаю".

Як повідомляв Укрінформ, у місті Армянськ в анексованому Росією Криму у ніч на 24 серпня сталися викиди невідомої отруйної речовини, що призвело до різкого погіршення здоров'я місцевих жителів і особливо дітей. Крім того, на металевих предметах, деревах, дахах будинків і навіть усередині приміщень утворився маслянистий наліт з жовто-зеленим відтінком.

Читайте також: Мінприроди назвало причину впливу кримського "Титану" на здоров'я людей

У Херсонській області також було зафіксовано факти хімічного забруднення повітря й грунту.

Лише на 12-й день екологічної катастрофи "влада" Криму "припинила" на два тижні роботу заводу "Титан" в Армянську. Дітей шкільного віку і дошкільнят з матерями розпорядилися відправити до санаторіїв.

Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини передав інформацію про викиди шкідливих речовин в районі Армянська на півночі анексованого Росією Криму в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-