Доходи Краснопільської ОТГ за рік зросли в 3,6 раза

Доходи Краснопільської ОТГ за рік зросли в 3,6 раза

Децентралізація
Укрінформ
Доходи Краснопільської ОТГ Сумської області в порівнянні з сумарним минулорічним бюджетом 6 місцевих рад громади зросли у 2018 році в 3,6 раза.

Про це під час організованого Асоціацією міст України в рамках проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" прес-туру до Краснопільської об'єднаної територіальної громади, що об'єднала 6 сільських та селищних рад на східному прикордонні Сумщини, повідомив голова ОТГ Юрій Яремчук.

"З моменту об’єднання доходи селищного бюджету на 2018 рік зросли в порівнянні з сумарним минулорічним бюджетом 6 місцевих рад нашої громади в 3,6 раза, з 32 до 119 млн грн", – розповів Яремчук.

За його словами, таких коштів достатньо не тільки для забезпечення фінансування поточних витрат громади, разом з новозбудованими об’єктами, але гроші залишаються й на розвиток її інфраструктури.

Також у громаді наполегливо працюють над розвитком її інвестиційної привабливості та місцевого підприємництва, вже створено та оприлюднено онлайн карту інвестиційних пропозицій.

Як відзначив Яремчук, питання, яке непокоїло всіх перед об’єднанням – як буде здійснюватися розподіл бюджетних коштів, і чи не отримає адміністративний центр - все, а периферія – нічого.

"Наша відповідь на це питання була простою: скільки заробили, стільки і можете витратити, тобто видатки старостинських округів громади мають бути пропорційними надходженням з них", – зазначив голова.

Учасникам прес-туру було презентовано Стратегію розвитку Краснопільської громади та перелік проектів, які виконуються або вже виконані в рамках цієї стратегії, яка включає в себе такі цілі: гармонійний розвиток центру та старостинських округів, створення нової системи надання муніципальних послуг, розбудова освітнього і спортивного простору громади. Кожен із цих напрямків включає в себе декілька проектів, частина з яких або вже реалізована (будівництво нового Центру надання адміністративних послуг, створення мобільного підрозділу інклюзивних послуг ЦНАПу, реконструкція стадіону "Колос"), або знаходиться в стані розробки та реалізації (програма "Школа майбутнього", будівництво Центру безпеки громади, встановлення системи відеоспостереження "Безпечна громада").

Читайте також: На Сумщині чотири ОТГ розробляють плани розвитку територій

Громада намагається використовувати всі наявні можливості для фінансування власного розвитку, тому серед її донорів є й міжнародні проекти U-Lead та ПРООН МРГ, Державний фонд регіонального розвитку та кошти субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Після презентації гості відвідали новозбудований Центр надання адміністративних послуг, опорний заклад освіти ОТГ – Краснопільську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів на базі якої триває реалізація проекту "Школа майбутнього" (в рамках реалізації державної концепції Нової української школи) та реконструйований стадіон "Колос".

"Можна безкінечно перелічувати реалізовані проекти та обсяги залученого фінансування, але я вірю, що головний результат нашої роботи – те, що люди Краснопільщини знову повірили у краще майбутнє і зрозуміли, що те, яким воно буде, залежить від усіх нас!", - наголосив, підсумовуючи візит журналістів до громади, Юрій Яремчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-