Київщина може наздогнати провідні регіони у реалізації завдань реформи

Київщина може наздогнати провідні регіони у реалізації завдань реформи

Децентралізація
Укрінформ
Київщина зробила поступ у реалізації завдань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, зокрема в частині формування спроможних громад. 

Баришівська ОТГ стала четвертою, яка за останні кілька тижнів отримала позитивний висновок Київської обласної державної адміністрації.

Про це повідомили у Київському центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

«Голова Київської ОДА Олександр Горган підписав Розпорядження, яким затвердив висновок про відповідність Конституції та законам України проектів рішень про об’єднання громад у Баришівську ОТГ», - йдеться у повідомленні.

Новостворена громада об’єднала 18 сільських рад, майже 30 тисяч населення. Вже до кінця цього тижня у громаді планують на сесіях рад прийняти остаточні рішення про об’єднання. Після цього має бути звернення до Центральної виборчої комісії про призначення в громаді перших місцевих виборів. 

За інформацією ЦРМС, окрім Баришівської ОТГ, позитивні висновки Київської облдержадміністрації раніше отримали Бородянська, Миронівська, Ржищівська об’єднані громади.

Читайте також: Меморандум про співробітництво підписали асоціації ОТГ у Рівному

Ще вісім громад сьогодні очікують висновку від облдержадміністрації. А п’ять ОТГ Київщини очікують подання звернення від ОДА до Центральної виборчої комісії щодо призначення на їх території перших місцевих виборів.

Керівник Київського ЦРМС Олег Любімов зазначив, якщо існуюча динаміка формування спроможних громад в регіоні збережеться й надалі, то незабаром Київщина може наздогнати регіони, які є лідерами у реалізації цього етапу реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-