У ЦВК обіцяють невідкладно розглянути питання виборів в об'єднаних громадах

У ЦВК обіцяють невідкладно розглянути питання виборів в об'єднаних громадах

Децентралізація
Укрінформ
Центральна виборча комісія розгляне питання призначення виборів в об'єднаних територіальних громадах після роз'яснень Комітету Верховної Ради з  з питань правової політики та правосуддя. 

Про це йдеться у відповіді ЦВК, яку отримала Асоціація міст України на своє звернення щодо перших/додаткових виборів в об’єднаних територіальних громадах, повідомляє портал “Децентралізація”

У відповіді ЦВК зазначається, що після ухвалення Конституційним судом України рішення від 26 квітня 2018 року щодо визнання неконституційним закону «Про всеукраїнський референдум» до Комісії надійшла низка від звернень народного депутата Аркадія Корнацького. Зокрема, парламентарій висловив позицію, що проведенню виборів в ОТГ має передувати місцевий референдум, оскільки після вищезгаданого рішення Конституційного суду відновлюється дія закону «Про всеукраїнський та місцеві референдуми». Із врахуванням цих звернень, як пояснили в ЦВК, вони і вирішили звернутися за роз’ясненнями до Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя. Передбачається, що Комісія розглядатиме звернення ОДА про призначення перших виборів в ОТГ після отримання роз’яснення Комітету.

Читайте також: У столиці триває дводенний медіакемп для депутатів місцевих рад Київщини

Крім того, у відповіді ЦВК на звернення АМУ вказано, що звернення ОДА про призначення перших виборів в ОТГ продовжують перебувати на розгляді Комісії. Проекти рішень про призначення цих виборів будуть негайно включені до порядку денного засідання ЦВК після отримання роз’яснень Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, запевнили в Комісії.

Засідання Комітету заплановане на 5 вересня.

Як повідомлялося, 9 серпня Центральна виборча комісія призупинила призначення виборів в ОТГ, доки Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя не надасть роз'яснень стосовно законодавства про референдуми, можливості призначення Центрвиборчкомом перших і додаткових місцевих виборів без проведення місцевого референдуму щодо підтримки добровільного об'єднання територіальних громад, добровільного приєднання до об'єднаної територіальної громади.

Вибори мали бути призначені на жовтень. Водночас очікується, що вони ще можуть відбутися у листопаді чи грудні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-