У столиці триває дводенний медіакемп для депутатів місцевих рад Київщини

У столиці триває дводенний медіакемп для депутатів місцевих рад Київщини

Децентралізація
Укрінформ
У Києві триває дводенний медіакемп за участі близько 20 депутатів місцевих рад Київської області з питань комунікації зі ЗМІ, громадою та органами влади у рамках реформи децентралізації.

Про це розповів радник з питань комунікації Київського центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України Анатолій Шалаєв кореспондентові Укрінформу.

“Нині триває дводенний медіакемп для депутатів місцевих рад Київщини. Близько 20 учасників на нашому заході, які представляють різні ради Київщини — районні, міські, селищні ради, є селищні голови, які опановують питання комунікації, взаємодії зі ЗМІ, з виборцями, з владою”, - зазначив він.

За його словами, експерти у ході тренінгів інформують депутатів про інструменти комунікації зі ЗМІ, громадою та органами влади, а також про права та обов’язки депутатів місцевих рад у контексті децентралізації.

Крім того, Шалаєв зауважив, що депутати вчаться, як на практиці ефективно створювати та подавати депутатські запити й звернення.

Також він підкреслив, що окрему увагу на медіакемпі присвячено питанням перевірки поданої та розміщеної інформації, зокрема щодо того, як визначати і протидіяти фейковій інформації.

У свою чергу директор Київського центру розвитку місцевого самоврядування Олег Любімов наголосив, що на депутатів місцевих рад покладаються певні функціональні обов’язки, у тому числі й щодо комунікації з журналістами, виборцями або органами влади, тож подібні тренінги допомагають обранцям на місцях краще орієнтуватися в наборі інструментів із реалізації їх прав та обов’язків.

“Депутатський корпус — депутати ОТГ, органів місцевого самоврядування — це одна із тих ланок, яка є управляючою у структурі місцевої ради. Вони є не просто особами ,які приймають рішення, вони є особами, які погоджують рішення голови. Але, разом з тим, це є люди, які контролюють голову, контролюють його дії і контролюють виконання робіт, направлення фінансових потоків, які йдуть на місця”, - відзначив він.

Любімов підкреслив, що децентралізація дає багато можливостей органам місцевого самоврядування, але ефективність їх реалізації залежить у тому числі й від рівня компетентності депутатів місцевих рад.

Читайте також: На Дніпропетровщині вдруге проведуть форум «Ярмарок добросусідства»

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Олена Худякова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-