На Сумщині угоди з лікарями уклала майже третина пацієнтів

На Сумщині угоди з лікарями уклала майже третина пацієнтів

Укрінформ
В Сумській області наразі підписано 313 тисяч декларацій з лікарями.

Про це у понеділок, 3 вересня, під час апаратної наради в облдержадміністрації повідомив начальник управління охорони здоров’я ОДА Сергій Бутенко.

 «На сьогодні в Сумській області підписано 313 тисяч декларацій з лікарями, угоди з ними уклали 29 відсотків жителів регіону», - зазначив посадовець.

Читайте також: На Сумщині 29 медичних закладів уклали договори з національною службою здоров'я

Серед лідерів із підписання декларацій Бутенко назвав Буринський, Тростянецький райони, де відсоток населення, які уклали угоди з лікарями первинної ланки, сягає 60, та місто Суми - 61 тисяча декларацій.

Аутсайдерами залишаються міста Конотоп (0,2%) та Ромни (0,3%), у зв’язку з чим начальник управління  закликав їх керівництво вирішити питання щодо автономізації своїх медичних закладів.

«Я звертаюся, зокрема, до керівництва Конотопа з проханням прийняти рішення про автономізацію медичних закладів, які будуть надавати первинну медичну допомогу. Часу вже залишилося дуже мало, а якщо цього не зробити, то з 1 січня 2019 року «первинку» доведеться фінансувати коштами місцевого бюджету. Адже державне фінансування вже не надійде в місто», - наголосив Бутенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-