На Сумщині 29 медичних закладів уклали договори з національною службою здоров'я

На Сумщині 29 медичних закладів уклали договори з національною службою здоров'я

Укрінформ
На Сумщині 29 медичних закладів уклали договори з національною службою здоров'я. За цим показником регіон у п'ятірці кращих областей України. 

Про це у понеділок, 28 серпня, під час апаратної наради в Сумській облдержадміністрації повідомив начальник управління охорони здоров'я ОДА Сергій Бутенко.

«Усі 29 медичних закладів потрапляють у другу хвилю реформування і з 1 жовтня до своїх бюджетів отримають додаткове фінансування. Ці кошти вони можуть спрямувати на підвищення заробітної плати лікарям і придбання нового обладнання», - зазначив посадовець.

За його словами,  наразі в області підписано 302 тисячі декларацій із лікарями, тобто 29% населення вибрали сімейного лікаря і підписали з ни декларацію.

За останній тиждень підписано 13 тисяч таких документів. 

Читайте також: За новим держстандартом на Сумщині розпочнуть навчання 610 перших класів

Як відзначив Бутенко, традиційно кращими у цьому процесі є маленькі райони, зокрема Буринський та Липоводолинський, де майже 60% жителів уклали угоди з лікарями. 

Повільними темпами йде процес в обласному центрі, де підписано 52 тисячі декларацій (близько 15% від кількості населення). Серед аутсайдерів - міста обласного значення: Шостка - 4%, Конотоп - 2%, Ромни - 0%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-