Напад на поліцейського у Львові: активісти зірвали роботу Апеляційного суду

Напад на поліцейського у Львові: активісти зірвали роботу Апеляційного суду

Фото
Укрінформ
В Апеляційному суді Львівської області заявили про тиск з боку активістів громадської організації С14, які домагалися звільнення Маркіяна Вербового, звинувачуваного у нападі на поліцейського.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

"30 серпня 2018 року у апеляційному суді Львівської області розпочався розгляд апеляційної скарги на ухвалу про обрання запобіжного заходу підозрюваному Маркіяну Вербовому у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень працівникові поліції при виконанні ним службових обов’язків. Справа мала значний суспільний розголос. Вже до початку розгляду апеляційної скарги під приміщенням суду зібралось кілька десятків радикально настроєних молодих людей у футболках з написом «С14» із запаленими файєрами, які штурмували будівлю Апеляційного суду Львівської області з вигуками звільнити підозрюваного», - зазначили в суді.

Після перенесення розгляду справи на 6 вересня активісти відмовилися покидати залу судового засідання, а після – вирушили приміщенням Апеляційного суду Львівської області, голосно викрикуючи різні гасла на адресу суду та суддів та, гримаючи у двері, намагались зайти у робочі кабінети на всіх поверхах приміщення суду, в тому числі у відділ режимно-секретної роботи, "що на певний час паралізувало роботу та перешкоджало нормальній діяльності установи". Покинувши приміщення суду, учасники протесту запалили димові шашки перед входом в установу та нанесли трафаретні написи на пандусі та тротуарі біля входу в будівлю. Дії активістів координувались із застосуванням гучномовця.

"З огляду на викладене, Апеляційний суд Львівської області звертає увагу представників громадянського суспільства на неприпустимість подібних дій у судах та усвідомлення подальшої відповідальності за вчинення протиправних дій по відношенню до суду, його працівників та суддів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Члену “С14” оголосили про підозру за спалення табору ромів у Києві

Як повідомлялося, 17 червня близько 03.50 Маркіян Вербовий під час затримання наніс одному з працівників поліції, який перебував при виконанні службових обов’язків, удари ножем в ділянку грудної клітини зліва. Поліцейський отримав тяжкі тілесні ушкодження. Нападник був затриманий на місці злочину працівниками поліції.

На вчорашньому засіданні захисник Вербового заявив клопотання про доставку його підзахисного до зали суду. Учасники процесу не заперечили проти клопотання. Колегія суддів Апеляційного суду Львівської області, порадившись на місці, оголосила перерву до 11.30 6 вересня 2018 року.

Члени організації С14, до якої належить Вербовий, протестували проти рішення про перенесення дати засідання. В організації стверджують, що Марк "Майор" (Вербовий) при затриманні був змушений захищатися від поліцейських.

Фото: court.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-