До Дня Незалежності на Говерлі розгорнули банер Укрінформу

До Дня Незалежності на Говерлі розгорнули банер Укрінформу

Фото
Укрінформ
Туристи розгорнули банер Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" на найвищій горі країни — Говерлі. Так українці привітали найстарішу агенцію країни зі сторіччям, а Україну — із Днем Незалежності.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив Максим Адаменко, директор Мукачівського турінфоцентру.

“Туристи розгорнули банер Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" на найвищій горі країни — Говерлі. Таким чином українці привітали найстарішу агенцію зі сторіччям, а Україну — із Днем Незалежності. Наша група — це звичайні люди з усієї країни, які приїхали відпочивати на Закарпаття. Перебуваючи на найбільшій вершині Карпат в ці дні, коли країна святкує День народження, ми розгорнули там прапор України, Мукачева та найстарішого агентства Укрінформ, якому в 2018 році виповнюється 100 років”, - повідомив Адаменко.

Разом із тим, туристи розгорнули на вершині плакат на підтримку політичного в'язня Кремля Романа Сущенка, журналіста Укрінформу, якого два роки незаконно утримують в Російській Федерації за сфабрикованою справою.

До Дня Незалежності на Говерлі розгорнули банер Укрінформу / Фото Максима Адаменка

Читайте також: Харківщина святкує День Незалежності

На Говерлі в ці дні велелюдно, каже Адаменко, українці вітають один одного зі святом, розгортають національні прапори, співають гімн України та народні пісні.

“На спуску з вершини Говерли ми вирішили зібрати сміття, здивувало, що його було мало: ми принесли напівпорожні мішки. Певно, українські туристи в горах стають відповідальнішими. Також варто відмітити роботу рятувальників: в нашій групі травмувався хлопець, наряд з 8-ми рятувальників спустив його з вершини без зупинок! Це ще раз підтверджує, що країна — це насамперед люди, тому будьте відповідальними — і за себе, і за свої близьких, тоді все у нас і нашій країні буде добре!” - сказав Адаменко.

Як відомо, гора Говерла - найвища вершина Українських Карпат і найвища точка України, висота якої складає 2061 м над рівнем моря.

Укрінформ– єдине національне інформаційне агентство України, джерело інформації про політичне, економічне, соціальне, наукове, культурне, суспільне життя в Україні та за кордоном. Агентство працює з 1918 року — в цьому році виповнюється сто років з часу його заснування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-