Харківщина святкує День Незалежності

Харківщина святкує День Незалежності

Фото
Укрінформ
Близько тисячі харків'ян взяли участь в урочистостях з нагоди Дня Незалежності на площі Конституції у центрі Харкова.

Представники влади Харкова та області, ветерани АТО, мешканці міста - прийшли з квітами до монумента Незалежності на площі Конституції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"День Незалежності – найважливіше свято для будь-якої країни. І кожен українець є частинкою незалежності нашої країни, кожен розбудовує її становлення та міцність. Сьогодні ми разом із харків’янами відзначаємо День Незалежності в Харкові, святкові заходи також проходитимуть у кожному куточку області. Ми доводимо, що Україна єдина, незалежна та самостійна, і 24 серпня – свято для кожного, в кого Україна в серці, в думках і мріях", - зазначила голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

За її словами, окрема подяка - українським військовим, які відстоюють незалежність країни на сході.

"Ми низько вклоняємося тим, хто боронить наші кордони. А також тим, хто в кожному селі, селищі та місті відновлює і укріплює нашу державу. Це головне - кожен відчуває себе українцем, коли всі об'єднуються у скрутні часи, щоб держава була міцною та вистояла у всіх негараздах. Тільки разом ми зможемо перемогти, тільки разом можемо впевнено крокувати до розвитку нашої незалежної України", - наголосила Світлична.

Присутні поклали квіти до монументу Незалежності.

Харківщина святкує День Незалежності / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

Своє мистецтво на площі продемонстрували військовий духовий оркестр та дитячий ансамбль народного танцю.

Заходи до Дня Незалежності продовжуються у Центральному парку культури та відпочинку, де вже розпочався концерт "З Днем народження, Україно!".

 Ввечері відбудеться святковий концерт на воді вздовж Нетеченської набережної, де річка Харків впадає у річку Лопань - за участю музикантів з міст-побратимів: Цзінань (Китай), Газиантеп (Турція), Тбілісі (Грузія) та Цинциннаті (США).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-