На Харківщині ще 154 учасники ООС отримали земельні ділянки

На Харківщині ще 154 учасники ООС отримали земельні ділянки

Укрінформ
У Харківській області ще 154 учасники операції Об'єднаних сил отримали земельні ділянки.

Накази про передачу землі у власність ветеранам вручив перший заступник голови облдержадміністрації Марк Беккер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вдячні всім вам за вашу мужність та героїзм, які ви проявили під час бойових дій. Ми низько схиляємо голови перед тими, хто не повернувся з поля бою. Їхній подвиг, безумовно, назавжди залишиться у наших серцях. Їхні імена буде викарбувано золотими літерами на сторінках історії сучасної України", - зазначив посадовець.

За його словами, на території області працює понад 18 підприємств «Укроборонпрому», які виготовляють техніку для Збройних сил України. "Голова ХОДА Юлія Світлична особисто робить все для зміцнення цих підприємств та забезпечення їх замовленнями», - підкреслив він.

Як зазначив начальник ГУ Держгеокадастру в Харківській області Євген Оберемок, робота з видачі земельних ділянок воїнам триває.

"Це наш обов’язок, і ми його виконуємо добросовісно. Регіон у цьому питанні має гарні показники. Ми й надалі будемо підтримувати учасників ООС", - сказав він.

Під час заходу було передано 118 наказів на затвердження документації із землеустрою та передачу земельних ділянок у власність для ведення садівництва та особистого сільського господарства у Чугуївському, Вовчанському, Красноградському, Великобурлуцькому, Шевченківському районах. Також було видано 36 наказів про надання дозволів на розробку документації із землеустрою.

Читайте також: Гройсман відзначив важливу роль військ зв’язку в сучасній армії

Серед інших наказ про передачу у власність земельної ділянки для ведення садівництва в СТ «Колос» Есхарівської селищної ради Чугуївського району отримала мати загиблого воїна Зоя Попович. Її син Олег загинув у бою в 2016 році в Донецькій області. Указом Президента України він був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Загалом, за останні роки до ГУ Держгеокадастру в області надійшла від учасників АТО 13 тис. 601 заява на оформлення земельних ділянок, надано 10 тис. 103 дозволи на розробку документації із землеустрою на загальну площу більше 13 тис. 863 га. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-