Гройсман відзначив важливу роль військ зв’язку в сучасній армії

Гройсман відзначив важливу роль військ зв’язку в сучасній армії

Укрінформ
Війська зв’язку є однією з ключових ланок сучасної армії, тому реформа Збройних Сил здійснюється з урахуванням вимог інформаційної доби.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у привітанні з нагоди Дня військ зв’язку України, оприлюдненого на Урядовому порталі.

“Війська зв’язку – важливий і необхідний для Збройних Сил України тип військ, що забезпечують зв’язок та управління в усіх видах військ української армії. Війська зв’язку України мають давні традиції, адже ведуть свій родовід ще з часів Української Народної Республіки. З часу відновлення української незалежності війська зв’язку знову діють у складі Збройних Сил та стоять на сторожі нашої безпеки”, - підкреслив Гройсман.

За його словами, реформа української армії передбачає швидку та докорінну модернізацію війська, впровадження стандартів НАТО, перехід до Збройних Сил нового типу, які здатні відповідати на безпекові виклики сучасності та ефективно протистояти агресору. Війська зв’язку, зокрема, є однією з ключових ланок сучасної армії, тому реформа Збройних Сил здійснюється з урахуванням вимог інформаційної епохи. Війська зв’язку повинні відповідати найвищим критеріям швидкості та безпеки передачі інформації, оперативності у налагодженні зв’язку між підрозділами в умовах сучасного відкритого воєнного конфлікту.

“Співпраця з експертами наших західних партнерів та НАТО дає змогу нам запозичувати передові технології та запроваджувати найсучасніші методи військової комунікації. Впевнений, що нам вдасться здійснити усе заплановане, адже наша стратегічна мета – членство в НАТО та побудова однієї з найсильніших армій світу”, - зазначив Глава уряду.

Читайте також: Українські військові зв’язківці відзначають професійне свято

Гройсман подякував усім військовослужбовцям-зв’язківцям за віддану службу народові України та щоденний ризик власним життям.

День військ зв’язку встановлено згідно з Указом Президента від 1 лютого 2000 року. Саме в цей день, 8 серпня 1920 року, в Києві, на базі колишнього Костянтинівського юнкерського військового училища, почалася підготовка зв’язківців на других Київських військово-інженерних курсах.

Фото: Полтавський вісник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-