У Чернігові створили Громадський комітет з ушанування пам’яті Левка Лук’яненка

У Чернігові створили Громадський комітет з ушанування пам’яті Левка Лук’яненка

Укрінформ
У Чернігові, під час круглого столу з нагоди Дня Незалежності України, було оголошено про створення Громадського комітету із вшанування пам’яті Героя України, автора Акту проголошення незалежності нашої держави Левка Лук’яненка.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив член комітету, представник Українського інститут національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко.

"Ідея створення Громадського комітету із вшанування пам’яті Левка Григоровича у патріотів визрівала давно і була викликана невдоволенням тим, як це робиться. І ось нарешті ми його створили. Очолив комітет перший голова чернігівського Руху Валерій Сарана", - розповів Бутко.

Читайте також: У Чернігові відкрили виставку творів Левка Лук'яненка

Він підкреслив, що Лук’яненко - постать національного масштабу, але він є вихідцем із Чернігівщини і тут має бути гідно пошанований. Громадський комітет збиратиме відповідні ідеї, систематизуватиме їх і сприятиме їхній реалізації в населених пунктах, пов’язаних з іменем Героя України - Чернігові, Городні, Седневі, Хрипівці. Так, на сьогодні вже є пропозиції перейменувати вулицю в обласному центрі, створити музей та музейні експозиції, поставити пам’ятники, присвоїти ім’я Лук’яненка одній із чернігівських військових частин.

Як відомо, Левко Лук’яненко народився 24 серпня 1928 року в селі Хрипівка Городнянського району Чернігівщини, і сьогодні виповнюється 90 років від дня його народження. Визначний український громадський та політичний діяч не дожив до ювілею півтора місяці, він помер 7 липня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-