У Чернігові відкрили виставку творів Левка Лук'яненка

У Чернігові відкрили виставку творів Левка Лук'яненка

Фото
Укрінформ
До сороковин від дня смерті видатного борця за волю й незалежність нашої держави Героя України Левка Лук’яненка в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського відкрилася виставка його творів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор музею Ігор Коцюбинський.

"Днями виповнюється 40 днів, як відійшов у інший світ відомий Борець за волю України, політв'язень та дисидент, один із засновників Української Гельсинської спілки, Герой України Левко Лук'яненко. 24 серпня Левку Григоровичу мало би виповнитися 90. У нашому музеї відкрито виставку літератури до цих сумних сороковин", - написав він.

Свій пост директор доповнив єдиним спільним фото з Лук’яненком, зробленим на згадку про зустріч у музеї 2 червня 2002 року.

За інформацією департаменту культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської ОДА, виставка бібліотечних матеріалів у музеї-заповіднику має назву "Пам’яті Левка Лук’яненка". На ній представлені художньо- та просвітницько-публіцистичні твори Лук'яненка різних років: "Національна ідея і національна воля" (2003), "На землі кленового листка. Спогади і роздуми посла" (2002), "Сповідь у камері" (2011), "Не дам загинуть Україні!" (1994), двотомний збірник статей "Тут мій дух. 1988-2002" та багато іншої літератури. Працюватиме виставка до 3 вересня.

Читайте також: Порошенко заснував стипендію імені Левка Лук’яненка для бранців Кремля

Левко Лук'яненко помер 7 липня 2018 року у Києві на 90-му році життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-