Порошенко заснував стипендію імені Левка Лук’яненка для бранців Кремля

Порошенко заснував стипендію імені Левка Лук’яненка для бранців Кремля

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заснував державну стипендію імені Левка Лук’яненка для підтримки заручників, які утримуються в російському полоні.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав Указ "Про невідкладні заходи щодо захисту прав, свобод і законних інтересів осіб, незаконно затриманих, утримуваних Російською Федерацією, окупаційною адміністрацією Російської Федерації, звільнених з числа таких осіб, підтримки зазначених осіб та членів їх сімей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що указом глава держави засновує державну стипендію імені Левка Лук’яненка для підтримки згаданих осіб.

Президент доручив Кабінету міністрів вжити необхідних заходів з метою виплати стипендії вже у поточному році.

Читайте також: «Не забувайте про нас». Українські політв'язні продовжують боротьбу

Уряд також має вжити необхідних заходів для захисту прав, свобод і законних інтересів відповідної категорії осіб, опрацювати питання щодо їх соціального захисту.

Крім того, згідно з документом Кабінет міністрів повинен забезпечити здійснення в установленому порядку заходів, спрямованих на реабілітацію та адаптацію звільнених осіб, які незаконно були затримані, утримувалися Росією, окупаційною адміністрацією Російської Федерації, та членів їх сімей.

Як повідомлялося, всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-