НАБУ надало охорону одеським журналісту та громадському діячеві

НАБУ надало охорону одеським журналісту та громадському діячеві

Укрінформ
Редактору журналу "Громадське слідство" Григорію Козьмі та громадському діячеві Михайлові Кузаконю, на яких 2 серпня було скоєно замах на південній окраїні Одеси (селище Червоний хутір), надано охорону.

Про це Козьма повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Той випадок, коли НАБУ вже виділило охорону, а одеські правоохоронці ще навіть не всіх сусідів (одного з потерпілих - ред.) опитали", - зазначив Козьма, що вже неодноразово оприлюднював заяви про незадовільний стан розслідування замаху на умисне вбивство.

Як повідомлялося, вранці 2 серпня на автомобіль Козьми, припаркований на узбіччі дороги, наїхала на великій швидкості вантажівка "ЗІЛ", з кабіни якої перед зіткненням вистрибнув зловмисник. Журналіст встиг вискочити з автівки і, коли помітив зловмисника, що тікає зі співучасником нападу на мопеді, зробив кілька пострілів з травматичного пістолета.

Читайте також: Лідер одеського "Автомайдану" заявив, що слідство не спроможне розкрити замах

Всього в замаху на вбивство з використанням вантажівки брали участь, за словами Козьми, три особи: водій вантажівки, мопедист і "скаут" з телефоном, що зондував обстановку біля приватного будинку одного з потерпілих перед скоєнням нападу.

Оскільки у легковику під час нападу мали бути Козьма і Кузаконь, обидва звернулися до правоохоронців з заявами про надання держохорони, оскільки й раніше були погрози й напади за викриття ними фактів незаконних оборудок і корупції на Одещині.

Слідство кваліфікувало напад на журналіста і громадського діяча за ознаками ч. 2 ст. 115 через ст. 15 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що до антикорупційного бюро надійшло клопотання одного з адвокатів потерпілих у справі про замах в Одесі щодо вжиття заходів для забезпечення безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-