Лідер одеського

Лідер одеського "Автомайдану" заявив, що слідство не спроможне розкрити замах

Укрінформ
Лідер одеського Автомайдану і член Ради громадського контролю НАБУ Віталій Устименко оприлюднив заяву про те, що слідство виявилось неспроможним розкрити замах на його життя.

Про це Устименко заявив на прес-конференції "Одеса - небезпечне місто", організованій групою громадських активістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу заявити, що жодних результатів розслідування (замаху на вбивство - ред.) на даний момент немає. Хоча напад на мене було скоєно більш як два місяці тому. Хоча зловмисники напали на мене серед білого дня, було багато очевидців, навіть є фіксація злочину на відеокамері. Тобто можу сказати: нікому не лише не оголошено про підозру, а й ніяких версій слідства фактично немає", - зазначив Устименко.

За словами потерпілого, якому розбили голову й завдали колото-різані рани, "формальні процедури поліція проводила, але результати експертиз від мене та мого адвоката приховують: ми не знаємо про це практично нічого. Тому говоримо, що фактично розслідування тяжкого злочину не ведеться".

"А після оприлюдненого мною 14 серпня повідомлення про зняття поліцією держохорони з мене, наданої раніше, - зауважив Устименко, - виявилось, що ще 10 серпня очільник Одеського облуправління Нацполіції Дмитро Головін розпорядився продовжити мені державну охорону. Про що мені було повідомлено після того, як цей факт набув великого резонансу в суспільстві. У розмові зі мною генерал Головін заявив: "Ви все неправильно зрозуміли, усе зовсім не так".

Устименко вважає, що йому не продовжили б держохорону, якби не обурення громадськості.

Читайте також: Лідер одеського "Автомайдану" каже, що охорону зняли, хоча нападників не знайшли

Він також наголосив, що "спільно з іншими громадськими активістами ми продовжуємо, як і раніше, свою діяльність і демонструємо свою позицію як представники громадського сектору суспільства. Оскільки зацікавлені, щоб Одеса й область розвивались, продовжуємо, зокрема, захищати рекреаційні зони від незаконної і хаотичної забудови. Бо належного реагування з боку центральних органів влади не помічаємо".

У прес-конференції "Одеса - небезпечне місто" також взяли участь громадські активісти і журналісти Сергій Стерненко, Григорій Козьма, Юрій Дяченко, Світлана Підпала, Михайло Кузаконь та Аліна Радченко, на котрих останнім часом було скоєно по кілька злочинних нападів, але жоден із зловмисників внаслідок бездіяльності правохоронців досі не поніс за це покарань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-