“Ні” евтаназії: зоозахисники пікетують мерію Миколаєва

“Ні” евтаназії: зоозахисники пікетують мерію Миколаєва

Укрінформ
У Миколаєві зоозахисниками пікетують міську раду з вимогою припинити евтаназію безпритульних тварин та звільнити директора КП «Центр захисту тварин» («ЦЗТ»).

Участь в акції беруть близько десяти людей, але вони встановили біля входу до мерії чотири намети і оголосили свій протест безстроковим, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вимагаємо звільнити директора КП «ЦЗТ» Олександра Голобродского, зупинити вбивство тварин в місті та створити при «ЦЗТ» наглядову раду», - заявили пікетувальники.

Між ними та перехожими час від часу виникають словесні перепалки, бо далеко не всі в місті поділяють позицію зоозахисників.

Як повідомлялося, конфлікт через безпритульних собак у Миколаєві між зоозахисниками, депутатами та місцевими жителями триває вже понад місяць. Одні вимагають прибрати таких собак з вулиць міста, де їх розвелося занадто багато і вони проявляють агресивність, інші категорично проти будь-яких кардинальних змін у цьому питанні. Зоозахисники постійно блокують роботу КП "Центр захисту тварин".

Читайте також: У Києві вперше проведуть Всесвітній день безпритульних тварин

16 липня кілька депутатів та активістів спробували силою проникнути на територію КП «Центр захисту тварин» і вчинили штовханину з його працівниками. Конфлікт був зумовлений тим, що представники міської влади, відповідно до норм чинного законодавства, прийняли рішення про присипляння 70 безпритульних собак на підставі висновків про їх агресивність чи невиліковні хвороби.

В інцидент втрутилася поліція. Порушено два кримінальні провадження: за фактами евтаназії тварин та нападу на директора центру.

Наразі у місті триває розробка нової програми захисту безпритульних тварин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-