У Києві вперше проведуть Всесвітній день безпритульних тварин

У Києві вперше проведуть Всесвітній день безпритульних тварин

Укрінформ
У суботу, 18 серпня, у Києві відбудеться низка заходів, присвячена Всесвітньому дню безпритульних тварин.

Про це на брифінгу розповів директор комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Михайло Заславський, повідомляє Укрінформ. 

«Цей захід відбудеться в Києві 18 серпня на Контрактовій площі. Там будуть присутні зоозахисні організації, представники притулків для тварин. Я впевнений, що на нього прийде багато людей, які люблять тварин. Одна з його головних цілей - влаштування до сімей тварин, які знаходяться як на вулицях, так і в притулках», - сказав Заславський. 

За його словами, під час заходу заплановані розважальні, просвітницькі лекції щодо поводження з тваринами, конкурси, тренінги. Адже нині багато хто вважає, що з вулиць міста потрібно прибрати всіх котів та собак. Але ж ці тварини є частиною екосистеми міста, і їх зникнення може призвести негативних наслідків. 

«Якщо прибрати з міст усіх котів, як дехто пропонує, ми побачимо у місті величезну кількість щурів. Якщо прибрати собак, то у місті з'являться лисиці, а вони є рознощиками сказу.  Потрібно чітко розуміти: все, що створила природа, це екосистема, за неї потрібно боротися і боротися правильно. Люди мають це усвідомлювати», - наголосив Заславський.  

Він зазначив, що у Києві Всесвітній день безпритульних тварин проводитиметься вперше, і висловив сподівання, що інші міста підхоплять цю ініціативу, оскільки в Україні проблема безпритульних собак та котів стоїть гостро.

Читайте також: У Миколаєві зоозахисники блокують роботу «Центру захисту тварин»

Зокрема, Заславський навів дані зоозахисників, згідно з якими у столиці налічується близько 2400 безпритульних тварин. Завдяки роботі волонтерських організацій і комунальних служб за останній рік їх чисельність вдалося зменшити на 1,5 тисячі. Натомість залишається невирішеною проблема з безпритульними тваринами у Київській області, з території якої до міста постійно прибують собаки й коти.

За його словами, наразі КП намагається вирішити питання регулювання чисельності тварин, прилаштовуючи їх із комунального притулку у сім'ї, або ж шляхом стерилізації відловлених на вулицях собак та котів, яких потім із відповідним маркуванням повертають на місце відлову.

Всесвітній день безпритульних тварин відзначають кожного року у третю суботу серпня. Його запроваджено у 1992 році за підтримки Міжнародного товариства з прав тварин (ISAR).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-