У Миколаєві зоозахисники блокують роботу «Центру захисту тварин»

У Миколаєві зоозахисники блокують роботу «Центру захисту тварин»

Укрінформ
У Миколаєві через конфлікт між комунальним підприємством «Центр захисту тварин» і зоозахисниками центр тимчасово припинив підбирати трупи бездоглядних тварин.

Про це «Центр захисту тварин» повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Центр захисту тварин» повідомляє про тимчасове припинення підбору трупів бездоглядних тварин у м. Миколаєві. Причина – блокування підприємства та постійні протиправні нападки на автотранспорт», - йдеться у повідомленні.

Там зазначається, що минулими вихідними пост захисників тварин розмістився безпосередньо під воротами КП. Як повідомляється, активісти «постійно намагаються залізти в автомобілі «Центру захисту тварин». Їх дії призводять до систематичних порушень правил безпеки та виникнення загрози життю та здоров’ю як самих «зоозахисників», так і працівників підприємства».

У КП також зазначають, що у водія підприємства, який неодноразово повідомляв про напади на службовий автомобіль, сталось погіршення стану здоров’я. Тижнем раніше через напади зоозахисників потрапив до шпиталю водій Дмитро. Хтось виклав у мережі його особисті дані з образливими коментарями. Дмитро - учасник АТО, не витримав нервової напруги та був госпіталізований.

Читайте також: У Миколаєві люди вимагають не повертати бездомних собак у двори після стерилізації

Як повідомляв Укрінформ, конфлікт у Миколаєві між зоозахисниками, депутатами та місцевими мешканцями триває вже місяць. Одні вимагають прибрати безпритульних псів з вулиць міста, де їх розвелося занадто багато і вони проявляють агресивність, інші категорично проти будь-яких кардинальних змін у цьому питанні. Зоозахисники постійно блокують роботу КП "Центр захисту тварин".

До Миколаєва навіть прибули представники міжнародної організації “Чотири лапи Україна” та Львівського комунального підприємства “Лев”, щоб допомогти вирішити проблему безпритульних собак.

16 липня кілька депутатів та активістів спробували силою проникнути на територію КП «Центр захисту тварин» і зчинили штовханину з його працівниками. Конфлікт зумовлений тим, що комісія, відповідно до норм чинного законодавства, прийняла рішення про присипляння 70 безпритульних собак на підставі висновків про їх агресивність чи невиліковні хвороби.

Питання було винесено на сесію міськради. Але не дочекавшись його розгляду, група зоозахисників накинулася на директора центру Олександра Голобродського і почала його бити. Постраждав і його помічник – того покусали. В інцидент втрутилася поліція. Порушено два кримінальні провадження: за фактами евтаназії тварин та нападу на директора центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-