У Миколаєві люди вимагають не повертати бездомних собак у двори після стерилізації

У Миколаєві люди вимагають не повертати бездомних собак у двори після стерилізації

Укрінформ
У Миколаєві продовжується конфлікт навколо безпритульних собак. Цього разу жителі не дали можливості працівникам КП "Центр захисту тварин" випустити у своєму дворі чотирьох псів після проведеної стерилізації. Ці собаки раніше були відловлені тут як агресивні.

Про це "Центр захисту тварин" повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«8 серпня на вулиці 295-ї Стрілкової дивізії у мікрорайоні Широка Балка місцеві мешканці заблокували машину КП "Центр захисту тварин" і перешкоджали робітникам КП випустити 4 собак у місце відлову. Собаки були виловлені у цьому районі за заявкою по агресії, відбули карантин на території КП, були простерилізовані та ідентифіковані. Згідно вимогам депутатів міськради та зоозахисників, сьогодні собак повезли у місце відлову, щоб випустити», - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що коли місцеві мешканці побачили, що працівники КП привезли їм у двір собак, вони оточили машину комунального підприємства, влаштували скандал і викликали поліцію. Головною вимогою було не повертати тварин їм на вулицю. Мешканці прилеглих будинків написали колективну заяву з вимогою не випускати собак біля будинків.

На прохання поліції та з метою запобігання загострення конфлікту собаки повернуті на комунальне підприємство.

Варто зауважити, що «собачий конфлікт» у Миколаєві між зоозахисниками, депутатами та місцевими мешканцями триває вже кілька тижнів. Одні вимагають прибрати безпритульних псів з вулиць міста, оскільки їх розвелося занадто багато і вони час від часу проявляють агресивність, інші категорично проти будь-яких кардинальних змін у цьому питанні.

До Миколаєва навіть прибули представники міжнародної організації  “Чотири лапи Україна” та Львівського комунального підприємства “Лев”, щоб допомогти вирішити проблему безпритульних собак.

Читайте також: До Миколаєва приїхали міжнародні зоозахисники - допомогти безпритульним собакам

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня кілька депутатів та активістів спробували силою проникнути на територію КП «Центр захисту тварин» Центру і зчинили штовханину з його працівниками. Конфлікт зумовлений тим, що комісія, відповідно до норм чинного законодавства, прийняла рішення про присипляння 70 безпритульних собак на підставі висновків про їх агресивність чи невиліковні хвороби.

Питання було винесено на сесію міськради. Але не дочекавшись його розгляду, група зоозахисників накинулася на директора «Центру захисту тварин» і почала його бити. Постраждав і його помічник. В інцидент втрутилася поліція. Порушено два кримінальні провадження: за фактами евтаназії тварин та нападу на директора центру.

Зоозахисники заблокували роботу Центру. Сесія міськради прийняла рішення тимчасово відсторонити директора від виконання обов’язків і провести перевірку у центрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-