До Миколаєва приїхали міжнародні зоозахисники - допомогти безпритульним собакам

До Миколаєва приїхали міжнародні зоозахисники - допомогти безпритульним собакам

Укрінформ
До Миколаєва допомагати вирішувати проблему безпритульних собак прибули представники міжнародної організації ТОВ “Чотири лапи Україна” та Львівського комунального підприємства “Лев”.

Про це йшлося на брифінгу міського голови Олександра Сєнкевича 6 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«До нас прибули представники міжнародної організації ТОВ “Чотири лапи Україна” та Львівського комунального підприємства “Лев”. Протягом місяця вони будуть безплатно допомагати Миколаєву в реалізації програми щодо зменшення кількості безпритульних собак на вулицях міста за допомогою стерилізації, вилову і вакцинації тварин», - сказав Сєнкевич.

За його словами, кількість нападів бродячих тварин на миколаївців продовжує зростати, при цьому міська влада та громадськість не можуть знайти порозуміння, як саме боротися з цим негативним явищем. «Лише комплексний підхід допоможе вирішити цю проблему. Ми не можемо будувати за рахунок міського бюджету притулок для тварин. Та агресивних собак на вулицях міста не повинно бути. Або їх передаватимуть волонтерам на довічне утримання або вживатимуть заходів, згідно з прийнятою програмою», - резюмував міський голова.

Читайте також: У Миколаєві зоозахисники заблокували роботу служби з відлову собак

За словами директора ТОВ “Чотири лапи Україна” Олександри Лісчишиної, до Миколаєва прибула команда із 6 осіб. Вони проводитимуть огляд собак, щоб визначити їх стан здоров’я, стерилізуватимуть, вакцинуватимуть від сказу та повертатимуть на місце їх перебування. «Ми є представником Міжнародного благодійного фонду “Four Paws International”. Наша організація займається порятунком тварин, а також безкоштовною стерилізацією і вакцинацією безпритульних собак на території України. Благодійна організація працює у 20 країнах світу», - сказала Лісчишина.

Представник КП «Лев», у свою чергу, зауважила, що у Миколаєві не проводиться реєстрація безпритульних та домашніх тварин. Через це назвати точні цифри і оцінити масштаб проблеми досить складно. З огляду на це, у місті планують провести підрахунок безпритульних собак.

Як уже повідомляв Укрінформ, 16 липня кілька депутатів та активістів спробували силою проникнути на територію КП «Центр захисту тварин» і зчинили штовханину з його працівниками. Конфлікт зумовлений тим, що комісія, відповідно до норм чинного законодавства, прийняла рішення про присипляння 70 безпритульних собак на підставі висновків про їх агресивність чи невиліковні хвороби.

Питання було винесено на сесію міськради. Але не дочекавшись його розгляду, група зоозахисників накинулася на директора центру Олександра Голобродського у холі сесії зали і почала його бити. Постраждав і його помічник – того покусали. В інцидент втрутилася поліція. Порушено два кримінальні провадження: за фактами евтаназії тварин та нападу на директора центру.

Зоозахисники заблокували роботу центру. Сесія міськради прийняла рішення тимчасово відсторонити директора від виконання обов’язків і провести перевірку у центрі.

Проблема з засиллям бездомних тварин у Миколаєві останнім часом набула широкого резонансу. Від укусів диких псів постраждало багато людей, є випадки зі смертельними наслідками. Отож мешканці міста вимагають у влади вирішити це питання. З іншого боку, зоозахисники, категорично проти будь-яких кардинальних змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-