У Миколаєві зоозахисники заблокували роботу служби з відлову собак

У Миколаєві зоозахисники заблокували роботу служби з відлову собак

Укрінформ
Зоозахисники блокують роботу "Центру захисту тварин" у Миколаєві. Припинено роботу з вилову безпритульних тварин.

Про це підприємство повідомило на своїй сторінці у Facebook.

"Уже тиждень робота комунального підприємства Миколаєва "Центр захисту тварин" блокується представниками зоозахисту. Вони не пропускають автомобілі на територію підприємства та заважають проводити діяльність із відлову собак та із підбору трупів безпритульних тварин. Повідомляємо про тимчасове припинення відлову собак, за виключенням випадків крайньої необхідності», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підприємство не може припинити роботи із підбору трупів, оскільки це загрожуватиме санітарно-гігієнічному благополуччю міста. Отож, для виконання цих робіт представникам зоозахисту запропоновано надати свого представника для присутності в автомобілі під час підбору трупів та транспортування їх на територію підприємства для утилізації.

Читайте також: У миколаївській мерії побили директора "Центру захисту тварин"

Конфлікт між зоозахисниками і центром триває вже другий тиждень. Він зумовлений тим, що комісія на підставі відповідних норм чинного законодавства ухвалила рішення про присипляння 70 безпритульних собак на підставі висновків про їх агресивність чи невиліковні хвороби.

16 липня кілька депутатів та активістів спробували силою потрапити на територію Центру і зчинили штовханину з його працівниками. Питання було винесено на сесію міськради 17 липня.

Але не дочекавшись його розгляду, група людей, яка називає себе зоозахисниками, накинулася на директора центру у холі сесійної зали і почала його бити. В інцидент втрутилася поліція. Порушено два кримінальні провадження за фактом евтаназії тварин та нападу на директора центру.

Сесія міськради ухвалила рішення тимчасово відсторонити директора від виконання обов’язків і провести перевірку у центрі.

Проблема із засиллям бездомних тварин у Миколаєві останнім часом набула широкого резонансу. Від укусів диких псів постраждало багато людей, є випадки зі смертельними наслідками. Отож жителі міста вимагають у влади вирішити це питання. З іншого боку, зоозахисники категорично проти будь-яких кардинальних змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-