У школах Одещини стартує пілотний проект

У школах Одещини стартує пілотний проект "Вчитель+"

Укрінформ
У 10 районах Одеської області протягом нового навчального року запрацює пілотний проект «Вчитель+». Для учнів найвіддаленіших шкіл у режимі онлайн викладатимуть вчителі з найкращих навчальних закладів регіону. 

Про це повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов під час Всеукраїнської конференції «Нова українська школа – старт реформи, участь громад».

«Ми приведемо високопрофесійних вчителів до класів найвіддаленіших сільських шкіл. Задля цього ми будуємо мережу кабінетів дистанційної освіти по всій області. Зазначу, ми не кажемо, що дистанційка – це єдиний шлях розвитку. Але ігнорувати ті можливості, які вона надає, це як декілька тисяч років свідомо ігнорувати винахід колеса», — підкреслив Степанов.

У 2018 році до проекту «Вчитель+» долучаться 67 закладів освіти Одеської області. Йдеться про ті школи, які наразі відчувають найбільший кадровий голод. У 2019-му планується масштабувати проект та поширити його на інші райони регіону.

Як повідомлялося, Одеська область отримала понад 70 мільйонів гривень з державного бюджету для облаштування перших класів Нової української школи (НУШ). Наразі триває процес закупівлі меблів, сучасного комп’ютерного обладнання, мультимедійного контенту для вчителів та дидактичних матеріалів у навчальні заклади регіону.

Читайте також: На Одещині без води та світла залишилося ціле місто

Водночас, саме Одеська область першою в Україні підготувала вчителів для НУШ на базі педагогічних училищ. У пілотному проекті взяли участь 250 студентів, які восени почнуть навчати першачків. Загалом, у регіоні близько 6 тисяч вчителів пройшли перепідготовку, аби викладати за методикою Нової української школи. Цьогоріч знання за оновленим стандартом в Одеській області отримуватимуть понад 27 тисяч учнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-