У Дрогобичі затвердили інвестора з будівництва сміттєпереробного заводу

У Дрогобичі затвердили інвестора з будівництва сміттєпереробного заводу

Укрінформ
У Дрогобичі Львівської області члени виконавчого комітету міської ради прийняли рішення про затвердження інвестора з будівництва сміттєпереробного заводу у місті.

Про це 17 серпня повідомили в Дрогобицькій міській раді.

«На засіданні виконавчого комітету Дрогобицької міської ради було прийнято рішення про затвердження інвестора з будівництва сміттєпереробного заводу у місті Дрогобич. Відповідне рішення було підтримано членами виконавчого комітету одностайно», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що, згідно з протоколом конкурсної комісії з вибору інвестора, переможцем було оголошено ТОВ «ЕКО-СТАНДАРТ 10», яке є офіційним партнером німецької фірми Solventure Ltd — власником патенту та IDS Сonsulting — фінансовим партнером.

Переробка ТПВ, яку пропонує інвестор, полягає в біохімічній обробці з подальшим виділенням теплової та електричної енергії. Завод є абсолютно екологічно безпечним, що підтверджують сертифікати якості. У Німеччині, як зазначили представники, завод такої ж потужності, який планують спорудити у Дрогобичі, розташований за 300 метрів від найближчого населеного пункту. Однак при будівництві заводу всі умови вивчатимуться локально за місцем розташування та особливостями, підкреслили в міськраді.

Читайте також: В Україні спалюється лише 2,7% відходів, а переробляється 3% - Зубко

У Дрогобичі інвестори планують спорудити завод проектною потужністю з переробки сміття 100 тисяч тонн відходів на рік, однак це питання ще узгоджуватиметься, оскільки інвестори планують брати за сировину ТПВ зі сміттєзвалища поблизу села Брониця. Термін будівництва — близько 36 місяців.

Приблизна вартість будівництва такого сміттєпереробного заводу становить 100 мільйонів євро, які в повному обсязі готова інвестувати німецька компанія Solventure Ltd та IDS Сonsulting.

При запуску роботи заводу передбачено близько 300 робочих місць. Але, окрім цього, німецька компанія готова інвестувати в спорудження у Дрогобичі теплиць, які працюватимуть за рахунок теплової енергії, яка виділяється при переробці ТПВ, та дозволить створити ще сотні нових робочих місць.

Площа для будівництва сміттєпереробного заводу займе близько 5 га землі.

Від роботи заводу міський бюджет щорічно отримуватиме 10% від загальної суми прибутку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-