Зубко вимагає від ЦВК призначити вибори у тергромадах

Зубко вимагає від ЦВК призначити вибори у тергромадах

Децентралізація
Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко звернувся до ЦВК з вимогою призначити вибори у територіальних громадах.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Звертаюсь до ЦВК ухвалити рішення про оголошення перших виборів в ОТГ, юридичні дискусії тут просто зайві", - наголосив Зубко.

Він зазначив, що у листі до ЦВК на чотирьох сторінках виклав юридичне обгрунтування, чому рішення Конституційного Суду України від 26 квітня 2018 року 4-р/2018 не впливає на здійснення ЦВК повноваження про прийняття рішення про призначення перших виборів в об'єднаних територіальних громадах.

Читайте також: Рішення ЦВК створює ризик гальмування децентралізації - Гройсман

За його словами, призначення перших виборів чекають у 98 громадах, додаткових виборів - у 53 громадах, а це більше 1 млн громадян. "А якщо порахувати громади, які зараз готуються подати документи до ЦВК, то кількість громад складе понад двісті з двома з половиною мільйонами українців", - заявив віце-прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, ЦВК 9 серпня ухвалила постанову "Про звернення до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя", в якій відмовилася призначати вибори в об'єднаних громадах до отримання роз'яснення Комітету щодо особливостей призначення таких виборів. Це рішення вже викликало хвилю критики з боку низки громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-