Рішення ЦВК створює ризик гальмування децентралізації - Гройсман

Рішення ЦВК створює ризик гальмування децентралізації - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що рішення Центральної виборчої комісії щодо виборів у новоутворених об'єднаних громадах створює ризик гальмування децентралізації.

Про це він написав у Facebook.

«Днями ЦВК прийняла рішення, яке унеможливило проведення в жовтні виборів у новоутворених об'єднаних громадах. Це рішення створює ризик гальмування децентралізації, яка сьогодні є однією з найбільш успішних і затребуваних реформ», - зазначив Гройсман.

Він підкреслив, що саме заради проведення децентралізації прийшов у 2014 році працювати в уряд. Прем'єр-міністр вважає децентралізацію саме тим шляхом, який дозволить створити якісні умови життя в кожному місті і селі України.

«В ефективності цієї реформи переконались вже понад 6 мільйонів українців, які стали мешканцями об'єднаних громад і отримали повноваження, ресурси, а отже можливості - розвивати свою територію і покращувати добробут», - підкреслив Гройсман.

Дуже важливо, наголосив Прем'єр-міністр, що об'єднання громад - це добровільний процес, ініціатива знизу.

Читайте також: ЦВК зриває вибори в об'єднаних громадах - КВУ

«Вважаю, що перешкоджати прагненню громадян, які хочуть теж йти цим шляхом, створювати додаткові бар'єри на їхньому шляху - неприпустимо. Тому я закликаю Центральну виборчу комісію переглянути своє рішення і знайти можливість сприяти проведенню виборів в тих громадах, де вони були заплановані. Децентралізацію не можна зупиняти», - підкреслив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, ЦВК 9 серпня прийняла постанову «Про звернення до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя», якою відмовилася призначати вибори в об'єднаних громадах до отримання роз'яснення Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя щодо особливостей призначення таких виборів. Таке рішення вже викликало хвилю критики з боку низки громадських організацій, які постійно слідкують за виборчим процесом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-