На Львівщині працівниця банку привласнила 4 мільйони, отримані від вкладників

На Львівщині працівниця банку привласнила 4 мільйони, отримані від вкладників

Укрінформ
Правоохоронці викрили керівника районного відділення одного з банків Львівщини, яка привласнила чотири мільйони гривень громадян.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

«Працівники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції спільно зі слідчими поліції Львівщини під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили керівника районного відділення одного з банків Львівщини, яка привласнила чотири мільйони гривень громадян», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що впродовж 2017 року 51-річна працівниця банку одержала від клієнтів кошти для внесення на рахунок та укладання договорів банківського вкладу.

Уточнюється, що коли клієнти звернулись до каси банківської установи, з'ясувалось, що у дійсності жодних рахунків відкрито не було. Гроші на строкові вклади не надходили, оскільки жінка не вносила їх у касу банківської установи.

Під час кримінального провадження оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції задокументували факти заволодіння коштами громадян. Зокрема, працівниця банку привласнила 75,4 тисяч доларів та 56,6 тисяч євро, що, згідно з курсом НБУ на час скоєння злочинів, становило 4 мільйони гривень.

Читайте також: Поліція впіймала банду, яка три роки крала гроші у клієнтів банків

Зловмисниці повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі), ч.4 ст.190 (Шахрайство) та ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Галицький районний суд Львова обрав працівниці банку міру запобіжного заходу у вигляді арешту з альтернативою застави у розмірі 6 мільйонів 864,4 тисяч гривень.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-