Поліція порушила справу через

Поліція порушила справу через "кілометрові гори" посліду в Херсоні

Укрінформ
За фактом забруднення землі та повітряного басейну Херсона відходами птахівництва, які незаконно вивозила на поле неподалік міста птахоферма "Агрохолдингу Авангард", поліцією відкрито кримінальне провадження.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів у середу директор департаменту екології та природних ресурсів Херсонської облдержадміністрації Юрій Попутько.

"За моєю інформацією, по даному факту вже зареєстровано сьогодні зранку кримінальне провадження. Розслідування веде Херсонський міський відділ Національної поліції, адже земля, на яку незаконно вивозилися з птахоферми агрохолдингу курячий послід та інші відходи птахівництва, знаходиться на території Дніпровського району міста Херсона, у межах Зеленівської селищної ради", - розповів Попутько.

Він повідомив, що територію, куди незаконно вивозилися дані відходи, обстежили крім представників Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації також і викликані ним правоохоронці - представники Національної поліції та Служби безпеки України. Приїхали сюди також і працівники екологічної інспекції та Держпродспоживслужби.

Читайте також: Сморід у Херсоні: чиновники звинувачують птахофабрику

Як розповів Попутько, на місці події було затримано автомобіль, який вивантажував на відкритий грунт курячий послід в необробленому стані. Водія вантажівки зараз допитують співробітники СБУ та Національної поліції, зазначив він.

За оцінкою директора департаменту, на полі, де виявлено незаконне складування відходів птахівництва, знаходяться тисячі тонн курячого посліду. "Там кілометрові гори (курячого посліду - ред.). Як розповів водій, якого ми затримали, це вивозилось сюди приблизно протягом місяця", - наголосив керівник департаменту екології та природних ресурсів ОДА.

Попутько підкреслив, що випадок забруднення навколишнього середовища у такому великому масштабі ним фіксується вперше за всі чотири роки роботи на посаді керівника департаменту.

Що ж до можливої реакції на цю надзвичайну ситуацію керівництва птахофабрики чи "Агрохолдингу Авангард", то наразі вона невідома. "Ніхто з посадовців "Авангарду" з цього приводу на зв'язок зі мною не виходив", - сказав Попутько.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні громадяни вже кілька днів скаржаться на сморід в усіх районах міста. 7 серпня 2018 року оперативною групою ГУ ДСНС в Херсонській області було попередньо виявлено джерело забруднення у вигляді вивезених на поле неподалік Херсона відходів птахівництва. Відходи було вивантажено на полі на площі довжиною майже кілометр. Звідти сморід вітром приносився у Херсон. 8 серпня, за дорученням голови облдержадміністрації, у зв'язку з численними скаргами мешканців міста Херсон, Департаментом екології та природних ресурсів ОДА було здійснено виїзд на можливе джерело смороду. Причиною неприємного запаху в місті були визначені несанкціоновані місця розміщення курячого посліду. А порушником чинного природоохоронного законодавства та причиною смороду в місті названо виробничу діяльність птахогосподарського підприємства "Агрохолдингу Авангард" у с. Східне Білозерського району.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-