ДТП у Харкові: суд дозволив шукати нарколога, яка оглядала Зайцеву

ДТП у Харкові: суд дозволив шукати нарколога, яка оглядала Зайцеву

Укрінформ
Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП на вулиці Сумській, де на місці загинули п'ять осіб і ще одна потерпіла померла в лікарні, закінчив допит експертів.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Сьогодні суд закінчив допит експертів. Таким чином, у суді фактично досліджені всі свідчення і докази, надані сторонами процесу. Суд також задовольнив клопотання адвоката Геннадія Дронова про встановлення місця знаходження свідка Федірко (Олена Федірко, нарколог, яка першою оглядала Зайцеву після ДТП – ред.). Залишилося допитати Федірко і фігуранта справи Дронова - і перейти до дебатів, якщо ніхто з адвокатів не заявить додаткових клопотань про допит свідків або проведенні додаткових експертиз", - зазначила Дубовік.

За її словами, наступне засідання суду призначене на 11 вересня: "Тривала перерва пов'язана з необхідністю проведення поліцією розшукових заходів".

Як повідомляв раніше Укрінформ 31 липня адвокат потерпілих Лариса Матвєєва заявила на суді, що фігурант справи Олена Зайцева, водій Lexus, на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння, адвокат посилалася на відповідь, отриману нею з Центру психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ України. Адвокат заявила клопотання про долучення до матеріалів справи завірених копій свого запиту і відповіді МОЗ. Однак проти задоволення клопотання виступили адвокати Зайцевої і представник однієї з потерпілих - знайомої Зайцевої, яка перебувала разом з нею в машині в момент аварії.

24 липня Київський райсуд Харкова продовжив ще на два місяці перебування під вартою без застави фігурантам справи по ДТП на Сумщині 18 жовтня 2017 року Олені Зайцевій та Геннадію Дронову.

Читайте також: Кривава аварія у Харкові: МОЗ підтвердив, що Зайцева була під наркотиками

18 липня Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській, допитав експерта-автотехніка, який підтвердив, що правила дорожнього руху порушили обидва фігуранти: Зайцева - на авто Lexus і Дронов - на Volkswagen Touareg. За його словами, дії обох фігурантів перебувають у причинно-наслідковому зв'язку щодо моменту небезпеки, тобто, неминучого зіткнення: "Дронов рушив з місця на жовте світло, тим самим відкинув Lexus, який їхав повз на червоне світло на великій швидкості, прямо на натовп людей на переході".

3 липня Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській допитав свідка-автомеханіка, який аналізуючи пошкодження автомобіля Lexus, назвав швидкість руху авто Зайцевої - 102 км/год., автомобіль рухався без гальмування.

28 червня учасницю ДТП на Сумщині Зайцеву помітили у дворі Харківської центральної клінічної лікарні № 5: адвокат пояснила, що її возили з СІЗО в лікарню на обстеження.

Читайте також: ДТП у Харкові: Lexus і Volkswagen летіли на "червоний" і "жовтий" – експертиза

5 червня Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року допитав свідка з боку потерпілих - експерта, який перевіряв наявність опіатів в організмі фігурантки справи Зайцевої. Виявилося, провести підтвердження аналізів неможливо через брак біоречовини, хоча попередній аналіз, зроблений відразу після ДТП, показав наявність опіатів у сечі Зайцевої.

11 травня в Київському райсуді Харкова оголосили висновки автотехнічної експертизи: обидва автомобілі були технічно справні.

За обвинувальним актом, 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та вул. Мечникова водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов виїхав на перехрестя з порушенням правил дорожнього руху і зіткнувся з автомобілем Lexus (водій - Олена Зайцева), який мчав на заборонний сигнал світлофора. В результаті, Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з яких 5 загинуло на місці і ще одна померла в лікарні.

Зайцева і Дронов обвинувачуються за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України. Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-