ОТГ на Дніпропетровщині планує запустити

ОТГ на Дніпропетровщині планує запустити "ягідний бренд"

Децентралізація
Укрінформ
Перший на Дніпропетровщині ягідний кооператив, що розташувалися на 30 гектарах у Могилівській об’єднаній територіальній громаді, виготовить пробну партію соків та джемів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Дніпропетровському Центрі розвитку місцевого самоврядування.

«Існує ягідний кооператив з півроку. Тут вирощують малину, чорну і червону смородину, полуницю, ожину, лохину, сім сортів винограду і плодові саджанці. У цьому сезоні кооператори виготовлять пробну партію соків і джемів. А завдяки тому, що наш центр допоміг громаді залучити інвесторів у вигляді програм Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) та «U-LEAD з Європою», у кооператорів з’явилася можливість ягоди ще й заморожувати», - розповіла директор Дніпропетровського ЦРМС Олена Тертишна.

Читайте також: Як перетворити об’єднану громаду на «маленьку Швейцарію»

За її словами, на цьому тут не збираються зупинятися, а від збору збираються перейти до промислової лінії. «Це можуть бути унікальні заморожені вироби. Ті ж вареники з полуницею, з малиною, з ягодою. Ця продукція повинна бути брендовою, і ми допомагаємо сьогодні цим кооператорам розробити унікальний логотип», - сказала Тертишна.

Директор ягідного кооперативу Андрій Оселедець переконаний, що завдяки створенню кооперативу громада отримала можливість розширити ринок збуту, увійти у мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-