На кордоні з Росією правоохоронці ліквідували канал переміщення товарів

На кордоні з Росією правоохоронці ліквідували канал переміщення товарів

Укрінформ
Правоохоронці в межах антикорупційних заходів на кордоні з Росією ліквідували канал незаконного переміщення товарів.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"Зважаючи на загрози, які мають місце на державному кордоні, управлінням внутрішньої та власної безпеки Адміністрації Держприкордонслужби України спільно з ГУ БКОЗ СБ України було сплановано та проведено спеціальну операцію з викриття та локалізації злочинного угруповання, яке займалося переміщенням товарів через українсько-російську ділянку кордону. Протиправна діяльність здійснювалася організаторами, у тому числі за попередньою змовою з діючими військовослужбовцями прикордонного підрозділу Сумського загону, та полягала у наданні неправомірної вигоди посадовій особі Держприкордонслужби за забезпечення безперешкодного функціонування каналу незаконного переміщення товарів поза пунктами пропуску", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На молдавсько-румунській митниці виявили 750 набоїв

Отримані матеріали були направлені в Генеральну прокуратуру для прийняття правового рішення. Подальші спільні заходи проводилися вже під її процесуальним керівництвом.

Встановлено участь у протиправній діяльності кількох нинішніх прикордонників, які сприяли місцевим жителям прикордоння, будинки яких розташовані безпосередньо біля лінії кордону, здійснювати незаконне переміщення товарів народного споживання в обох напрямках.

Читайте також: Рекомендації CША щодо реформування митних органів виконані на 80% - Продан

Спільними заходами задокументовано факти систематичної передачі неправомірної вигоди одним із організаторів протиправного угруповання та інспектором прикордонної служби посадовій особі Державної прикордонної служби України за неперешкоджання в організації функціонування каналу переміщення товарів.

За результатами проведення активних заходів із залученням військовослужбовців окремого загону оперативного реагування "ДОЗОР" Держприкордонслужби затримано одного військовослужбовця. Йому та ще одному зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, за який передбачено відповідальність за ч.3 ст.369 ККУ. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-