Затриманого за погром на Личаківському цвинтарі поляка оштрафували на 85 грн

Затриманого за погром на Личаківському цвинтарі поляка оштрафували на 85 грн

Укрінформ
Поляка, який разом із групою інших осіб пошкодили 28 липня реставраційні щити навколо скульптур левів на Личаківському цвинтарі у Львові, за рішенням суду оштрафували на 85 грн.

Про це повідомляється на сайті Львівської міської ради.

"Сьогодні, 29 липня, у Львові відбулося судове засідання над затриманим у справі пошкодження щитів довкола скульптур левів на території польських військових поховань, що в межах Личаківського цвинтаря. Порушник визнав провину. За результатами засідання його оштрафували на 85 грн за статтею дрібне хуліганство, ще 340 грн потрібно сплатити судового збору" - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Львові подорожчає вхід на Личаківський цвинтар

Як повідомив директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай, затриманий — мешканець Польщі. На судовому засіданні був також присутній представник Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

Як повідомлялося, 28 липня група невідомих осіб пошкодила щити довкола скульптур левів на території польських військових поховань 1918-1920 рр., що знаходяться в межах Личаківського цвинтаря. Охороні цвинтаря спільно з поліцією вдалося затримати одного з порушників. Міськрада скерувала звернення до правоохоронних органів за фактом пошкодження майна.

Фото: ZIK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-