Квартирне шахрайство: поліція розкрила схему за участю адвоката

Квартирне шахрайство: поліція розкрила схему за участю адвоката

Укрінформ
Київська прокуратура викрила адвоката та її спільника, які за підробленими документами заволоділи правом власності на два об'єкти нерухомого майна.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Завдяки злагодженим діям та за принципової позиції Київської місцевої прокуратури №10 викрито та задокументовано незаконну діяльність адвоката та її спільника, які за підробленими документами заволоділи правом власності на два об’єкти нерухомого майна, завдавши збитки двом фізичним особам на суму понад 10 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у 2016 році адвокат, змовившись з юристом одного з державних підприємств, замовила та використала у шахрайській схемі підроблені правовстановлюючі документи на приміщення магазину та квартиру, розташовані у центрі міста Дніпро.

На підставі вказаних документів зловмисники відчужили ці об’єкти на користь підставної особи. У подальшому для легалізації одержаного в шахрайський спосіб майна магазин та квартира були передані в заставу за договором позики з подальшим стягненням через неповернення коштів.

 За наслідками досудового розслідування 25.07.2018 адвокату повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах, використанні підроблених документів та легалізації доходів, одержаних злочинних шляхом. Її спільнику, окрім вищезазначених злочинів, додатково інкриміновано незаконні дії з арештованим майном та незаконне зберігання наркотиків.

Читайте також: ПриватБанк попередив клієнтів про нову схему шахрайства

За вчинене зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

 Також у  прокуратурі зазначають, що на підставі матеріалів кримінального провадження Міністерством юстиції України скасовано усі реєстраційні дії шодо вказаного майна. На сьогодні об’єкти нерухомості повернуто законним власникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-