УЗ обіцяє завершити електрифікацію дільниці Потоки - Золотнишине у серпні

УЗ обіцяє завершити електрифікацію дільниці Потоки - Золотнишине у серпні

Укрінформ
Електрифікацію 14-кілометрової дільниці Потоки - Золотнишине буде завершено уже у серпні.

Про це повідомив у Facebook в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

"У серпні завершуємо електрифікацію 14-кілометрової дільниці Потоки – Золотнишине. Вже в наступному місяці поїздам, що перевозять цією ділянкою продукцію для одного з основних експортоутворюючих підприємств країни – Полтавського ГЗК, – не потрібно буде на станції Кременчук замінювати локомотив та локомотивну бригаду", - написав він.

За словами Кравцова, щоденно там курсує понад 10 поїздів, які обслуговує 4 тепловози. Вони будуть направлені на інші вантажонапружені напрямки. "В умовах дефіциту тепловозної тяги вимушені рахувати кожен такий локомотив", - зауважив керівник Укрзалізниці.

Читайте також: Усі кошти від індексації тарифів інвестовані у розвиток компанії - Укрзалізниця

За попередніми підрахунками, проект електрифікації, вартість якого 204 млн грн, окупиться приблизно за 5 років. Крім того, буде скорочено витрати на перевезення, прискорено доставку вантажів і зменшимо викиди в навколишнє середовище.

За інформацією Укрзалізниці, на даний час уже електрифіковано 46,9% колій, у найближчих планах ще кілька масштабних проектів з електрифікації: Долинська – Миколаїв (148 км), Миколаїв – Колосівка (105 км), Ковель – Ізов – Держкордон (94 км), Держкордон – Овруч – Коростень – Житомир – Бердичів (215 км).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-