Усі кошти від індексації тарифів інвестовані у розвиток компанії - Укрзалізниця

Усі кошти від індексації тарифів інвестовані у розвиток компанії - Укрзалізниця

Укрінформ
В Укрзалізниці запевняють, що всі майже 3,5 млрд грн, отриманих цьогоріч від індексації тарифів на вантажні перевезення, були інвестовані у розвиток  компанії.

Про це заявив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов під час чергової зустрічі представників компанії з вантажовідправниками, повідомляє прес-служба Укрзалізниці. 

"Укрзалізниця, як і обіцяла, виконує свої зобов'язання перед вантажовідправниками та направляє кошти, отримані від індексації, виключно на капітальні інвестиції», - сказав під час зустрічі Кравцов. 

За його словами, таким чином понад 3,46 млрд грн отриманих коштів було спрямовано на будівництво, модернізацію та ремонт вантажних вагонів, капітальний ремонт локомотивів і модернізацію колії. Найбільше коштів з інвестиційного рахунку - понад 1,44 млрд грн - було інвестовано в матеріали на будівництво, модернізацію та ремонт вантажних вагонів, майже 1 млрд грн - на капітальний ремонт і модернізацію локомотивів, понад 656 млн грн - на модернізацію колії, 390 млн - на нові вантажні вагони. 

Під час зустрічі учасники ринку залізничних перевезень окреслили основні проблеми, що виникають при перевезенні вантажів, та шляхи їх вирішення. Зокрема, учасники наради погодилися, що компанія має виконувати свої основні функції - перевезення вантажів у визначені терміни - та робити це за економічно обгрунтованими тарифами. 

В Укрзалізниці, у свою чергу, зазначили, що зміна тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом упродовж найближчих років має бути прив'язана до макроекономічних показників - індексу цін товаровиробників на товари та послуги. Вартість перевезень вантажу повинна залежати не від його виду, а від собівартості. Саме тому на погодження до Мінінфраструктури надано проект наказу щодо уніфікації тарифів, зокрема, зближення класів тарифів з метою усунення преференції для окремих груп вантажовідправників. 

Читайте також: Локомотиви General Eleсtric для Укрзалізниці називатимуться "Тризуб"

За даними Кравцова, завдяки вдосконаленню тарифів - зближення класів тарифів - галузь додатково зможе залучити понад 1,8 млрд грн, з яких майже 971 млн грн або 52,9 % суми піде на виготовлення й модернізацію вантажних вагонів, 617 млн грн (33,6 %) на реконструкцію та ремонт колії, електричних мереж тощо. Решта - 248 млн грн (13,5 %) буде спрямована на модернізацію тягового рухомого складу. 

Під час зустрічі представники Укрзалізниці зазначили, що перевізник має намір збільшувати кількість маршрутних відправок. Учасники діалогу погодилися, що  вартість повагонних та маршрутних відправлень має суттєво відрізнятися залежно від собівартості перевезень. 

Також усі учасники наради відзначили покращення комунікації з Укрзалізницею та конструктивне вирішення питань на прикладі оптимізації численних зернових станцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-