На Луганщині відтепер дивитимуться львівський телеканал

На Луганщині відтепер дивитимуться львівський телеканал

Укрінформ
Відтепер «Перший Західний» починає мовлення у Сватовому, Біловодську та Марківці.

Про це повідомила прес-служба Луганської ОДА.

«На об’єктах Концерну РРТ запрацювали передавачі каналу, тож сватівчани дивляться «Перший Західний» на 38, марківчани – на 48, а біловодчани – на 43 ТВК. Нагадаємо, що майже рік тому введена в експлуатацію радіотрансляційна станція у Новоайдарському районі, з якої транслюються 12 цифрових телеканалів та 4 ФМ-радіостанції», - зазначили в прес-службі.

Як повідомляється, сигнал вежі сягає Луганська та інших населених пунктів тимчасово непідконтрольної українській владі території. Зокрема, глядачам на окупованій частині області доступні: «5 канал», «UA:Донбас», «Прямий», «Правда тут».

Читайте також: Росія глушить український радіосигнал на Крим - правозахисники

Найближчим часом розпочнеться будівництво РТС у Попаснянському районі, що дозволить остаточно здолати дискретність ефірного простору Луганщини та розширити українське мовлення на непідконтрольні території Луганської та Донецької областей.

«Перший Західний» - регіональний україномовний телеканал, заснований Львівською обласною радою в 2000-му році. Мовить 24 години на добу по супутниковому сигналу і по кабельних мережах в межах України (крім окупованих територій).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-