Омелян сподівається, що Рада запровадить відеофіксацію на дорогах

Омелян сподівається, що Рада запровадить відеофіксацію на дорогах

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян сподівається на якнайшвидше ухвалення Верховною Радою закону про запровадження автоматичної фіксації швидкості на дорогах.

Про це він сказав в інтерв'ю порталу «Слово і діло».

«Допомагаючи Національній поліції, ми заклали кошти на придбання десятків систем у програми безпеки руху, яку ми ініціювали й запроваджуємо. Ми зараз будемо так само пушити це питання, щоб воно було ухвалене на законодавчому рівні, адже ви знаєте, що є негативне рішення Конституційного суду з приводу того, чи можна проводити автоматичну фіксацію», - зазначив міністр.

Водночас він підкреслив, що запровадженню такої автоматичної фіксації чиниться тиск.

«Я сподіваюся, що ми подолаємо опір, який є, бо ціна надто висока. Десятки смертей, вчорашні антирекорди... Все-таки не потрібно доводити ситуацію до того, що ми всі переб'ємо один одного на дорогах. І парламентарії, відреагувавши на «євробляхи», мали б відреагувати на смерті також і ухвалити закон швидко», - підкреслив Омелян.

Щодо ручної фіксації міністр повідомив, що з понеділка кілька сотень систем, які є в наявності у Міністерства внутрішніх справ, почнуть встановлювати на патрульні автомобілі Нацполіції.

Читайте також: Омелян сказав, коли запрацює програма безпеки на дорогах "500-500-1000"

Водночас Омелян повідомив, що на цьому тижні уряд має ухвалити постанову про технічні параметри використання цих систем.

«У четвер (26 липня - ред.) ми на засіданні уряду маємо ухвалити терміново постанову про технічні параметри використання цих систем - власне, з цим була проблема», - сказав він.

За його словами, після ухвалення такого рішення уряду на наступний день «ми побачимо поліцію з вимірювачами швидкостей».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-