Пацкан не розуміє, як із 15 мільярдами на депозитах місцева влада

Пацкан не розуміє, як із 15 мільярдами на депозитах місцева влада "не має" грошей

Укрінформ
Органи місцевого самоврядування тримають на депозитах майже 15 мільярдів гривень замість того, щоб спрямовувати їх на вирішення нагальних місцевих проблем.

Про це заявив голова Рахункової палати Валерій Пацканю.

"Я не розумію, коли майже 15 млрд грн місцевих бюджетів лежать на депозитах в банках", - підкреслив Пацкан.

При цьому, за його словами, представники місцевої влади скаржаться, що не вистачає коштів для будівництва садків, лікарень, шкіл тощо.

Пацкан також додав, що за інформацією, яка надходить до Рахункової палати, низка вищих навчальних закладів також акумулюють кошти на депозитах. Їхня загальна сума - 1,8 млрд грн.

"Якщо вищий навчальний заклад дозволяє собі тримати гроші на рахунках і не вкладає їх в оновлення матеріально-технічної бази, то виникає питання про ефективність витрачання коштів", - зауважив голова відомства.

При цьому він наголосив, що Рахункова палата може перевіряти місцеві бюджети лише в частині субвенцій, які надходять з Державного бюджету.

Посадовець підкреслив, що пропонуватиме главі уряду запровадити пілотний проект спільно з європейськими інституціями, який стосуватиметься місцевих бюджетів.

Читайте також: Рахункова палата перевірить ефективність використання коштів на ремонті доріг

"Ми готові з колегами з Рахункової палати показати, як ефективно мають використовуватися кошти місцевих бюджетів", - наголосив Пацкан.

Він додав, що деякі народні депутати - представники бюджетного комітету вважають, що Рахункова палата повинна також мати право перевіряти ефективність витрачання коштів з місцевих бюджетів.

"Якщо парламент визначиться, то, звичайно, ми це будемо робити. Сьогодні слід розуміти, що немає бюджетних грошей. Є гроші українців. І кошти місцевих бюджетів - це так само гроші українців. І наше завдання показати ефективність чи неефективність витрачання коштів", - підкреслив голова Рахункової палати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-